Francúzska tradičná bujabéza

Francúzska tradičná bujabéza

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na bujabézu, vďaka ktorému si ju môžete ľahko pripraviť aj u vás doma. Táto rybia polievka je plná čerstvých morských plodov a chutného vývaru. Skvele funguje ako večera o všedných dňoch, ale aj ako slávnostný prokrm!

INGREDIENCIA

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1 buľva feniklu, orezaná a nakrájaná
  • ¾ šálky řapíkatého zeleru nakrájaného na kocky
  • ½ šálky nakrájanej mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 šálka nakrájaných červených zemiakov
  • 2 a ½ šálok nakrájaných čerstvých paradajok, olúpaných
  • 1 bobkový list
  • ½ lyžičky nitiek šafranu
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 4 šálky rybieho vývaru alebo vývaru z morských plodov
  • 600 g vykostené ryby (napr. treska, halibut, kanic červený alebo morský ostriež), nakrájané na 5 cm kúsky
  • 2 – 3 malé homárie chvosty (asi 110 g každý), rozpolené
  • 15 kreviet
  • 340 g mušlí
  • 250 g slávok
  • 6 hrebenatiek

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej na stredne vysokom plameni.
  • Restujeme cibuľu, stopkatý zeler, mrkvu, zemiaky a fenikel 8 minút.
  • Pridáme cesnak, nakrájané paradajky, bobkový list, tymian a šafran.
  • Varíme a miešame ďalších 8 minút.
  • Prilejeme vývar a mierne privedieme do varu, až polievka trochu zhustne a zemiaky takmer nezmäknú.
  • Pridáme rybu, znížime teplotu a varíme 2 minúty.
  • Pridáme kôrovce, varíme domäkka, odkryté, asi 5 minút alebo dlhšie, kým nie sú úplne uvarené.
  • V prípade potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Dobrú chuť!
Polievka z ryby a morských plodov servírovaná v hlbokom tanieri.
www.poshjournal.com

Máme pre vás aj najlepšie lososové recepty na 7 spôsobov! Sú rýchle, zdravé a výživné.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.