Jednoduché jedlo, ktoré si hravo pripravíte kedykoľvek počas týždňa a to za 30 – 40 minút. Navyše obsahuje všetky chute francúzskej cibuľačky, čo je v kombinácii so šťavnatým mäsom úplne neodolateľná kombinácia.
Ingrediencie
- 2 žlté cibule olúpané, nakrájané na polovice a potom nakrájané na plátky v tvare polmesiaca
- 3 lyžice masla
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 šálka plus 4 polievkové lyžice hovädzieho vývaru
- 4 bravčové kotlety bez kosti s hrúbkou asi 2,5 – 4 cm
- ½ lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- ¼ lyžičky sušeného cesnaku
- 2 a ½ lyžice hladkej múky
- 4 plátky syra Provolone
- 1 šálka strúhaného syra Gruyere
- vetvičky čerstvého tymiánu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Rozpustite maslo a olivový olej vo veľkej liatinovej alebo inej panvici vhodnej do rúry na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 3-5 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte 4 polievkové lyžice hovädzieho vývaru a pokračujte vo varení za občasného miešania 12–15 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezozlátne.
- Zatiaľ čo sa cibuľa restuje, ochuťte obe strany bravčových kotliet soľou, čiernym korením, tymianom a sušeným cesnakom.
- Cibuľu preložte na tanier.
- Znížte teplotu, v prípade potreby pridajte na panvicu kvapku olivového oleja a opekajte bravčové kotlety, asi 3–4 minúty z každej strany, dozlatista.
- Bravčové kotlety preneste na tanier.
- Uvarenú cibuľu vráťte na panvicu a zasypte múkou.
- Miešajte, aby sa cibuľa obalila a varte asi minútu.
- Pridajte zvyšnú 1 šálku hovädzieho vývaru a často miešajte, kým sa zmes neprivedie do varu.
- Dochuťte štipkou soli a korenia.
- Vložte bravčové kotlety späť do panvice a nalejte na ne trochu hovädzieho vývaru.
- Navrch dajte plátky syra provolone a hromadu strúhaného gruyere (asi ¼ šálky na každú kotletu).
- Pridajte pár vetvička čerstvého tymiánu, vložte panvicu do rúry a pečte 8-10 minút, kým sa syr nerozpustí a nezmäkne.
- Pred podávaním nalejte na vrch syra trochu hovädzieho vývaru/cibuľovej zmesi a podľa potreby ozdobte trochou čierneho korenia.