Francúzske bravčové plátky s cibuľou a syrom

Francúzske bravčové plátky s cibuľou a syrom

Jednoduché jedlo, ktoré si hravo pripravíte kedykoľvek počas týždňa a to za 30 – 40 minút. Navyše obsahuje všetky chute francúzskej cibuľačky, čo je v kombinácii so šťavnatým mäsom úplne neodolateľná kombinácia.

Ingrediencie

  • 2 žlté cibule olúpané, nakrájané na polovice a potom nakrájané na plátky v tvare polmesiaca
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 šálka plus 4 polievkové lyžice hovädzieho vývaru
  • 4 bravčové kotlety bez kosti s hrúbkou asi 2,5 – 4 cm
  • ½ lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 a ½ lyžice hladkej múky
  • 4 plátky syra Provolone
  • 1 šálka strúhaného syra Gruyere
  • vetvičky čerstvého tymiánu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Rozpustite maslo a olivový olej vo veľkej liatinovej alebo inej panvici vhodnej do rúry na stredne vysokú teplotu.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 3-5 minút, kým nezmäkne.
  4. Pridajte 4 polievkové lyžice hovädzieho vývaru a pokračujte vo varení za občasného miešania 12–15 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezozlátne.
  5. Zatiaľ čo sa cibuľa restuje, ochuťte obe strany bravčových kotliet soľou, čiernym korením, tymianom a sušeným cesnakom.
  6. Cibuľu preložte na tanier.
  7. Znížte teplotu, v prípade potreby pridajte na panvicu kvapku olivového oleja a opekajte bravčové kotlety, asi 3–4 minúty z každej strany, dozlatista.
  8. Bravčové kotlety preneste na tanier.
  9. Uvarenú cibuľu vráťte na panvicu a zasypte múkou.
  10. Miešajte, aby sa cibuľa obalila a varte asi minútu.
  11. Pridajte zvyšnú 1 šálku hovädzieho vývaru a často miešajte, kým sa zmes neprivedie do varu.
  12. Dochuťte štipkou soli a korenia.
  13. Vložte bravčové kotlety späť do panvice a nalejte na ne trochu hovädzieho vývaru.
  14. Navrch dajte plátky syra provolone a hromadu strúhaného gruyere (asi ¼ šálky na každú kotletu).
  15. Pridajte pár vetvička čerstvého tymiánu, vložte panvicu do rúry a pečte 8-10 minút, kým sa syr nerozpustí a nezmäkne.
  16. Pred podávaním nalejte na vrch syra trochu hovädzieho vývaru/cibuľovej zmesi a podľa potreby ozdobte trochou čierneho korenia.
Bravčové kotlety vo francúzskej cibuľovej omáčke.
www.thechunkychef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.