Francúzske kuracie ragú

Francúzske kuracie ragú

Kurča Fricassée je tradičný francúzsky pokrm vyrobený z opečených kuracích kúskov dusených v smotanovo bielej hubovej omáčke.

Čo budeme potrebovať

  • 4 kuracie paličky
  • 4 kuracie stehná s kožou a kosťou
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 60 g masla

Na dusenie

  • 300 g húb (rozpolené)
  • 2 cibule (nakrájané na plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 bobkový list
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 30 g hladkej múky
  • 125 ml bieleho vína
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice petržlenu
  • 185 ml hustej smotany

Postup

  • Kurča osušte papierovými utierkami a posypte soľou a korením.
  • Rozpustite maslo na stredne vysokej teplote vo veľkej panvici. Pridajte kuracie stehná kožou dole a pečte 4 až 5 minút dozlatista. Otočte a opekajte z druhej strany 1 minútu a potom vyberte.
  • Potom paličky opražte, ako najlepšie viete. Robím 3 strany, každá asi 2 minúty. Potom vyberte z panvice.
  • Pridajte huby, cibuľu, bobkový list a tymian. Varte 5 minút, kým huby nezezlátnu.
  • Pridajte cesnak a miešajte 30 sekúnd. Pridajte múku a varte 1 minútu.
  • Pridajte víno a kuracie vývar a miešajte.
  • Vráťte kura späť do omáčky kožou hore.
  • Akonáhle dôjde k varu, upravte teplotu tak, aby neustále bublala. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
  • Odoberte pokrievku a nechajte ďalších 20 minút variť.
  • Kurča vyberte na tanier. Pridajte smotanu a premiešajte a podľa potreby pridajte ďalšiu soľ.
  • Vráťte kurča do omáčky a potom stiahnite zo sporáka. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávajte! Tradične sa podáva so zemiakovou kašou alebo ryžou. Ideálne aj s krátkymi cestovinami, ako sú penne, zitie alebo makaróny.
Miska plná krémového kuracieho pokrmu na francúzsky spôsob.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.