Vyskúšajte tiež zdravé zapečené ratatouille, ktoré môžete nakoniec zasypať bylinkovým pestom alebo napríklad kozím syrom.
Ingrediencie
- 450g baklažánu
- 2 malé cukety, nakrájané na polkruhy
- 1 červená alebo oranžová paprika, nakrájaná na veľké kúsky
- 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- 4 cherry paradajky, nakrájané na plátky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1,5 lyžičky soli
- 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 250 ml konzervovaného paradajkového pretlaku alebo pasírovaných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 75g mäkkého kozieho syra (podľa chuti)
- 2 lyžice bazalkového pesta (podľa chuti)
Postup
- Predhrejte si rúru na 190°C.
- Baklažán ošúpte, alebo ponechajte, orežte štipku a nakrájajte na kocky. Cuketu nakrájajte na plátky.
- Vložte baklažán do veľkej misy s cuketou, paprikou a cibuľou. Pokvapkajte olivovým olejom, 1 čajovou lyžičkou soli, nasekaným tymiánom a premiešajte.
- Nalejte paradajkový pretlak do pekáča alebo zapekacej misy a zmiešajte ho s 1/2 lyžičky soli, cesnakom, korením a rozotrite aj po stranách pekáča.
- Potom na pretlaku rozprestrite nakrájanú zeleninu, navrch položte cherry paradajky a pečte po dobu 30-35 minút.
- Hotové ratatouille posypte kozím syrom a pokvapkáme pestom.