Neviete čo uvariť na obed? Alebo na večeru?
Chcete jednoduchý pokrm, ktorý pripravíte do hodiny a nasýtite ním celú rodinu?
Pripravte si recept na francúzske zemiaky, alebo aj gratinované.
Tu nájdete niekoľko variácií tohto zapečeného jedla a určite si vyberiete aj vy!
Naše recepty
Aké zemiaky sú na zapekanie tie najlepšie?
Najdôležitejšie je vedieť, že zemiaky majú nespočetné množstvo odrôd. Ktoré sú ale tie najlepšie na tento zapečený pokrm, to si dnes odhalíme.
Ideálnymi zemiakmi na zapekanie je odroda B, čiže aj prílohové. Z týchto zemiakov sa pripravujú šťouchané zemiaky, zemiakovú kašu ale aj práve zapečené.
Aby ste v zemiaku uchovali najviac zdraviu prospešných látok, je dobré ich variť v šupke, potom ich nakrájať a až potom zapiecť. Vhodné sú v tomto prípade zemiaky s tenkou šupkou, ktoré sú mladé a ich lúpanie ide ako po masle. Naopak zemiaky so šupkou hrubšie je lepšie variť už olúpané dopredu.
Inšpirujte sa aj týmito receptami na gratinované alebo zapekané pokrmy po francúzsku!