Zapekané zemiaky s údeným mäsom, vajcami a syrom patria medzi naše obľúbené jedlá, pretože sú jednoduché, dobre chutia a navyše vás nezruinujú. Vyskúšajte ich tentoraz podľa nášho receptu!
Čo budete potrebovať
- 900 g zemiakov
- 450 g údeného mäsa
- 100 g strúhaného Eidamu
- 3 vajcia
- 220 ml mlieka
- 100 g cibule
- 20 g oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Zemiaky uvarte v šupke.
- Údené mäso môžete ešte uvariť, ale nemusíte.
- Dve vajcia uvarte na tvrdo (1 nechajte surové) a po vychladnutí ich nakrájajte na kúsky.
- Cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
- Uvarené a olúpané zemiaky nakrájajte na kocky.
- Údené mäso tiež nakrájajte na kocky.
- Zemiaky, údené mäso a uvarené vajíčka dajte do pekáča a jemne premiešajte.
- Cibuľu opražte na oleji a pridajte do pekáča na zmes.
- V mlieku rozmiešať nastrúhaný syr, surové vajcia, soľ a korenie.
- Túto zmes vylejte na zvyšok ingrediencií, ktoré sú v pekáči a jemne ich spolu premiešajte.
- Pekáč vložte do rúry predhriatej na 160 ° C a pečte približne hodinu.
- Užite si to!
Pór je zelenina so zaujímavým vzhľadom aj chuťou, ktorá má z botanického hľadiska najviac spoločného s cesnakom. Vyskúšajte aj naše rozmanité recepty na pórkovú nátierku . Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na raňajky, desiatu, obed aj večeru!