Francúzske zemiaky s údeným a syrom

Francúzske zemiaky s údeným a syrom

Zapekané zemiaky s údeným mäsom, vajcami a syrom patria medzi naše obľúbené jedlá, pretože sú jednoduché, dobre chutia a navyše vás nezruinujú. Vyskúšajte ich tentoraz podľa nášho receptu!

Čo budete potrebovať

  • 900 g zemiakov
  • 450 g údeného mäsa
  • 100 g strúhaného Eidamu
  • 3 vajcia
  • 220 ml mlieka
  • 100 g cibule
  • 20 g oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Zemiaky uvarte v šupke.
  • Údené mäso môžete ešte uvariť, ale nemusíte.
  • Dve vajcia uvarte na tvrdo (1 nechajte surové) a po vychladnutí ich nakrájajte na kúsky.
  • Cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
  • Uvarené a olúpané zemiaky nakrájajte na kocky.
  • Údené mäso tiež nakrájajte na kocky.
  • Zemiaky, údené mäso a uvarené vajíčka dajte do pekáča a jemne premiešajte.
  • Cibuľu opražte na oleji a pridajte do pekáča na zmes.
  • V mlieku rozmiešať nastrúhaný syr, surové vajcia, soľ a korenie.
  • Túto zmes vylejte na zvyšok ingrediencií, ktoré sú v pekáči a jemne ich spolu premiešajte.
  • Pekáč vložte do rúry predhriatej na 160 ° C a pečte približne hodinu.
  • Užite si to!
Zapekané zemiaky s údeným mäsom, vajcami a syrom v pekáči s vareškou.
www.blog.vyzivovetabulky.sk

Pór je zelenina so zaujímavým vzhľadom aj chuťou, ktorá má z botanického hľadiska najviac spoločného s cesnakom. Vyskúšajte aj naše rozmanité recepty na pórkovú nátierku . Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na raňajky, desiatu, obed aj večeru!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.