Francúzske zemiaky so syrom a údeným

Francúzske zemiaky so syrom a údeným

Výborné bezlepkové jedlo, ktoré si s kľudom môžete dopriať aj počas diéty. Je jednoduché na prípravu a pritom chutné. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 900 g zemiakov
  • 450 g údeného mäsa
  • 100 g strúhaného Eidamu
  • 3 vajcia
  • 220 ml mlieka
  • 100 g cibule
  • 20 g oleja / ghí / masti
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky si uvarte v šupke (môžete aj deň dopredu).
  2. Údené si môžete tiež ešte uvariť, ale nemusíte.
  3. 2 z 3 vajec uvarte na tvrdo (1 nechajte surové) a po vychladnutí ich nakrájajte na kocky.
  4. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
  5. Uvarené a olúpané zemiaky si cez sito nakrájajte na kocky.
  6. Údené mäso tiež pokrájajte na kocky.
  7. Nakrájané zemiaky, údené a vajíčka dajte do pekáča a jemne premiešajte.
  8. Cibuľu opražte na tuku a pridajte do pekáča na zmes.
  9. V mlieku si rozmiešajte nastrúhaný syr, 1 surové vajcia, soľ a korenie.
  10. Túto zmes nalejte na zvyšok ingrediencií, ktoré máte už v pekáči a jemne ich spolu premiešajte.
  11. Pekáč vložte do rúry na 160 ° C a pečte približne hodinu.
  12. Dobrú chuť!
Zemiaky zapečené s vajcami, syrom a údeným servírované v zapekacej mise s vareškou.
www.blog.vyzivovetabulky.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.