Jablkový múčnik po francúzsku – neznie to fajn? Kto milujete práve túto zahraničnú kuchyňu, máte možnosť vyskúšať tento bleskový recept. Je dokonalý len tak samotný, ale s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou je najlepšie.
Ingrediencie:
- ½ hrnčeka polohrubej múky
- ½ hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
- ½ hrnčeka zmäknutého masla
- ⅔ hrnčeka cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 lyžice rumu
- 2 jablká
- cukor múčka na posypanie
Postup:
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva a solí.
- Pomocou mixéra si vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej peny.
- Potom k nemu pridávajte vajcia jedno po druhom a šľahajte, kým všetko nie je dobre spojené.
- Pridajte vanilku, rum a prešľahajte.
- Nakoniec pridajte múku a na malé kocky nakrájané jablká a opatrne, ale zároveň dôkladne všetko premiešajte.
- Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy (priemer cca 22 cm).
- Pečte na 175 °C asi 40 minút.