Francúzsky quiche

Francúzsky quiche

Veľmi rýchly, jednoduchý slaný koláč na francúzsky spôsob sa hodí na každú večeru s rodinou, či priateľmi.

Ingrediencie na cesto

  • 180g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 125g masla
  • 1 veľké vajcia

Ingrediencie na náplň

  • ½ cibule, olúpané a nadrobno nakrájané
  • 1 lyžica masla
  • 200 g nakrájanej slaniny
  • 4 veľké vajcia
  • 1/2 šálky (120 ml) mlieka
  • 300 ml smotany
  • 150 g strúhaného ementálu
  • Soľ a korenie

Postup

  • V mise zmiešajte múku spolu so štipkou soli, vmasírujte maslo, kým nezískate jemnú štruktúru ako pri strúhanke.
  • Pridajte vajcia, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pevné cesto, potom nechajte 30 minút v chladničke.
  • Cestom vyložte formu s priemerom 27 cm, podpichnite vidličkou a predpečte cesto koláča pri 180 ° C po dobu 10-15 minút.
  • Na miernom ohni smažte cibuľu s jednou lyžicou masla kým cibuľa nezmäkne, asi 5-8 minút.
  • Pridajte nakrájanú slaninu a smažte na ďalšie 3 minúty.
  • Vedľa v mise rozšľahajte vajcia, mlieko a smotanu, pridajte strúhaný syr ementál a dochuťte soľou a korením.
  • Vyložte karamelizovanou cibuľou a slaninou koláčovou krustu.
  • Nakoniec nalejte smotanovú náplň a koláč pečte 25 minút pri teplote 180 °C.
  • Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a koláč podávajte teplý.

Pre trochu zelenší koláč nasledujte tento recept.

Ingrediencie na cesto

  • 180g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 125g masla
  • 1 veľké vajcia

Ingrediencie na náplň

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 1 balenie mrazeného nasekaného špenátu, rozmrazeného a vypusteného
  • 5 veľkých vajec
  • 150g nastrúhaného syra gouda alebo ementál
  • ¼ ČL soli
  • ⅛ ČL mletého čierneho korenia

Postup

  • V mise zmiešajte múku spolu so štipkou soli, vmasírujte maslo, kým nezískate jemnú štruktúru ako pri strúhanke.
  • Pridajte vajcia, aby sa ingrediencie spojili a vytvorili pevné cesto, potom nechajte 30 minút v chladničke.
  • Cestom vyložte formu s priemerom 27 cm, podpichnite vidličkou a predpečte cesto koláča pri 180 ° C po dobu 10-15 minút.
  • Na panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a za občasného miešania smažte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Vmiešajte odkvapkaný špenát a pokračujte v vyprážaní, kým sa neodparí nadbytočná voda/vlhkosť.
  • Vo veľkej miske zmiešajte vajcia, syr, soľ a korenie, potom pridajte špenátovú zmes a premiešajte.
  • Zmes nalejte do koláčovej krusty a pečte pri 180 ° C asi 30 minút.
  • Po upečení nechajte 10 minút odpočinúť a podávajte.
Francúzsky slaný koláč so špenátom
Zdroj: onceuponachef.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.