Francúzsky slivkový koláč

Francúzsky slivkový koláč

Máte radi medzinárodnú kuchyňu?

Potom vyskúšajte tento výborný francúzsky recept, ktorý je zdravý, vďaka vhodným ingredienciám a minimu cukru.

Ingrediencie

Cesto:

  • 1 šálka bielej múky
  • 1 šálka špaldovej múky
  • ½ šálky bio masla (nakrájaného na malé kúsky)
  • 3 polievkové lyžice organického trstinového cukru
  • 1 bio vajcia
  • 2 polievkové lyžice filtrovanej vody

Krémová náplň:

  • 1 bio vajcia
  • ¼ šálky organického trstinového cukru
  • ¼ šálky organického masla (rozpusteného)
  • ⅓ šálky mandlí (rozmixovaných v mlynčeku)
  • ⅓ šálky mandľového masla

Ovocná náplň:

  • 450 g sliviek (vykôstkovaných, nakrájaných)
  • 2 čajové lyžičky organického trstinového cukru

Postup

  • Pripravte si cesto tak, že rozšľaháte múku a cukor vo veľkej mise. Pridajte kocky studeného masla a premiešajte.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a primiešajte vodu. Všetko pridajte do zmesi s múkou.
  • Pomocou rúk premiešajte a vytvorte cesto. Vytvorte z neho guľu, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť 10 minút, ale nie viac ako 30 minút – bolo by potom náročné ho vyváľať.
  • Umyte slivky, rozkrojte ich na polovicu a vyberte z nich kôstky. Následne rozrežte slivky na štvrtiny. Slivky vložte do misky a posypte ich 1–2 lyžicami cukru. Premiešajte.
  • Vyberte cesto z chladničky a, na pomúčenej doske, ho vyvaľkajte smerom od stredu von.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vyvaľkané cesto zložte na polovicu a potom znova na polovicu. Jemne ho zdvihnite a vložte do formy na koláče.
  • Cesto opatrne zatlačte na dno formy a po jej stranách.
  • Vidličkou dno cesta prepichnite a vložte do rúry. Pečte 10 minút.
  • V mlynčeku rozdrvte mandle.
  • V miske zmiešajte všetky ingrediencie do krémovej náplne a zmiešajte s mandľami.
  • Cesto vyberte z rúry a nalejte naň zmes vajec a mandlí. Pridajte vrstvu sliviek a posypte cukrom.
  • Pečte ďalších 35-45 minút, kým nebude kôrka po stranách zlatohnedá.
  • Podávať môžete teplé alebo studené. Pokrm môžete doplniť aj porciou vanilkovej zmrzliny v bio kvalite.

Francúzsky koláč so slivkami, servírovaný v bielej zapekacej mise.
zdroj: flexitariannutrition.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.