Francúzsky toast

Francúzsky toast

Pokiaľ milujete klasiku v podobe šunky a syra, skúste tieto dve obľúbené suroviny použiť na francúzsky toast.

Čo budeme potrebovať

  • 8 plátkov bieleho toastového chleba
  • 4 lyžice majonézy
  • 300 g mozzarelly
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie
  • 220 g šunky od kosti
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice masla

Postup

  1. Jednotlivé plátky chleba potrieme majonézou.
  2. Mozzarellu nakrájame na kolieska a rozložíme ich na 4 plátky chleba.
  3. Na mozzarellu rozdelíme plátky šunky a zaklopíme druhou štvoricou chlebov.
  4. Okraje odkrojíme a do misky alebo hlbšieho rozklepneme vajíčka.
  5. Osolíme, okoreníme a rozšľaháme. Pripravené toasty v nich opatrne obalíme z oboch strán.
  6. V panvici rozpustíme maslo a toasty na nich osmažíme.
  7. Ešte teplé podávame. Kto chce, môže ich ešte posypať jemne nasekanou zelenou časťou jarných cibuliek.
Chrumkavý dozlatista vypečený toast so zmrzlinou a ovocím a sirupom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Hrianky a toasty podávame vždy horúce, ihneď po príprave, pretože len tak sú chrumkavé a dobré. Pre lepší vzhľad aj chuť ich môžeme dozdobiť surovou zeleninou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.