Pokiaľ milujete klasiku v podobe šunky a syra, skúste tieto dve obľúbené suroviny použiť na francúzsky toast.
Čo budeme potrebovať
- 8 plátkov bieleho toastového chleba
- 4 lyžice majonézy
- 300 g mozzarelly
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie
- 220 g šunky od kosti
- 2 vajcia
- 4 lyžice masla
Postup
- Jednotlivé plátky chleba potrieme majonézou.
- Mozzarellu nakrájame na kolieska a rozložíme ich na 4 plátky chleba.
- Na mozzarellu rozdelíme plátky šunky a zaklopíme druhou štvoricou chlebov.
- Okraje odkrojíme a do misky alebo hlbšieho rozklepneme vajíčka.
- Osolíme, okoreníme a rozšľaháme. Pripravené toasty v nich opatrne obalíme z oboch strán.
- V panvici rozpustíme maslo a toasty na nich osmažíme.
- Ešte teplé podávame. Kto chce, môže ich ešte posypať jemne nasekanou zelenou časťou jarných cibuliek.
Hrianky a toasty podávame vždy horúce, ihneď po príprave, pretože len tak sú chrumkavé a dobré. Pre lepší vzhľad aj chuť ich môžeme dozdobiť surovou zeleninou.