Garam masala butter chicken

Garam masala butter chicken

Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí pokrmov na svete. Postup je jasný a jednoduchý, rovnako tak ako ingrediencie, ktoré sa v ňom používajú. Nemusíte hľadať žiadne zložitosti, postupujte krok po kroku a pripravíte si rovnakú špecialitu ako v Indii.

Čo budeme potrebovať

Na marinádu

  1. 75 ml bieleho jogurtu
  2. Lyžica citrónovej šťavy
  3. Lyžička kurkumy
  4. 2 lyžičky garam masala
  5. 3 strúčiky cesnaku
  6. Lyžička chilli (alebo kajenského korenia)
  7. Lyžička mletej rasce
  8. 5 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
  9. 750 g kuracích stehenných rezňov

Na karí

  1. 30 g ghí
  2. Plechovka paradajkového pretlaku
  3. 100 ml smotany na šľahanie
  4. Lyžica cukru
  5. Štipka soli

Postup

  1. Na marinádu si zmiešame všetky ingrediencie do jednej nádoby (okrem kurčaťa)
  2. Prísady potom rozmixujeme v kuchynskom robote, aby bola extra hladká
  3. Potom pridáme kuracie rezne
  4. Nádobu prikryjeme a dáme ju aspoň na 3 hodiny oddýchnuť do chladničky (najlepšie však cez noc)
  5. Na prípravu kurčaťa si na panvici rozohrejeme ghí na vysokú teplotu
  6. Pridáme naložené kura a varíme približne 3 minúty z každej strany
  7. Vmiešame paradajkový pretlak, smotanu, cukor a soľ
  8. Pridáme aj zvyšnú marinádu, čo nám zostala v miske po kurčaťu
  9. Teplotu pod panvicou stlmíme a varíme ďalších 20 minút
  10. Ochutnáme a podľa našich preferencií dochutíme
  11. Takto pripravené kura na masle podávame s basmati ryžou

Garam Masala je zmes korenia, ktorá je dnes bežne dostupná v supermarketoch. Nájdete ho v sekcii korenia a stojí približne rovnako ako ostatné korenia.

Kurča s maslom a lahodnou maslovou omáčkou s garam masala a naanom.
Zdroj: simplejoy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.