Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí pokrmov na svete. Postup je jasný a jednoduchý, rovnako tak ako ingrediencie, ktoré sa v ňom používajú. Nemusíte hľadať žiadne zložitosti, postupujte krok po kroku a pripravíte si rovnakú špecialitu ako v Indii.
Čo budeme potrebovať
Na marinádu
- 75 ml bieleho jogurtu
- Lyžica citrónovej šťavy
- Lyžička kurkumy
- 2 lyžičky garam masala
- 3 strúčiky cesnaku
- Lyžička chilli (alebo kajenského korenia)
- Lyžička mletej rasce
- 5 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
- 750 g kuracích stehenných rezňov
Na karí
- 30 g ghí
- Plechovka paradajkového pretlaku
- 100 ml smotany na šľahanie
- Lyžica cukru
- Štipka soli
Postup
- Na marinádu si zmiešame všetky ingrediencie do jednej nádoby (okrem kurčaťa)
- Prísady potom rozmixujeme v kuchynskom robote, aby bola extra hladká
- Potom pridáme kuracie rezne
- Nádobu prikryjeme a dáme ju aspoň na 3 hodiny oddýchnuť do chladničky (najlepšie však cez noc)
- Na prípravu kurčaťa si na panvici rozohrejeme ghí na vysokú teplotu
- Pridáme naložené kura a varíme približne 3 minúty z každej strany
- Vmiešame paradajkový pretlak, smotanu, cukor a soľ
- Pridáme aj zvyšnú marinádu, čo nám zostala v miske po kurčaťu
- Teplotu pod panvicou stlmíme a varíme ďalších 20 minút
- Ochutnáme a podľa našich preferencií dochutíme
- Takto pripravené kura na masle podávame s basmati ryžou
Garam Masala je zmes korenia, ktorá je dnes bežne dostupná v supermarketoch. Nájdete ho v sekcii korenia a stojí približne rovnako ako ostatné korenia.