Gaštánky z gaštanov

Gaštánky z gaštanov

Tieto sušienky sú maximálne chutné a krásne mäkké. Ich chuť je maslová, hoci maslo vôbec neobsahujú. Spôsobom prípravy je trochu netradičný, ale určite stojí za to ho vyskúšať.

Ingrediencie:

  • 250 g jedlých gaštanov
  • 4 polievkové lyžice agátového medu
  • 1/2 lyžičky škorice
  • Štipka soli
  • 2 lyžice nasekaných píniových orieškov
  • Štipka soli

Postup:

  • Gaštany dáme do misky, zalejeme studenou vodou a necháme ich namočené po dobu 1 hodiny.
  • Potom ich narežeme do tvaru kríža, preložíme do misky alebo kastróla aj s vodou, v ktorej boli namočené a privedieme do varu.
  • Varíme po dobu 15 minút, potom znížime teplotu a necháme variť ďalších 10 minút.
  • Potom gaštany precedíme, nasypeme na utierku, zabalíme a dôkladne pretlačíme, aby škrupina praskla. Vylúpeme a ochladíme pod tečúcou studenou vodou.
  • Vylúpané gaštany nasypeme do nádoby mixéra a rozdrvíme najemno.
  • V malom hrnci rozpustíme 2 lyžice agátového medu so škoricou a štipkou soli.
  • Tento sirup nalejeme na rozmixované gaštany a starostlivo premiešame.
  • Namočíme si prsty a odoberáme kúsky hmoty, z ktorej tvarujeme mierne ploché gaštany.
  • Každý jednotlivý kúsok namočíme do zvyšných 2 lyžíc agátového medu a potom obalíme v píniových orieškach.
  • Skladáme na tácku alebo tanier a dáme vychladiť do chladničky, kde nám vydržia cca 3 dni.
  • Pred konzumáciou je potrebné nechať gaštany 1 hodinu odstáť pri izbovej teplote a potom servírovať.
Nepečené pečivo z gaštanov.
Zdroj: https://gordon-ramsay-recipe.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.