Gaštanový koláč z pohánkovej múky

Gaštanový koláč z pohánkovej múky

Spojenie lahodných orieškových tónov pohánky s jemným gaštanovým krémom vytvára jemný, vláčny dezert, ktorý si užije nielen vaša rodina, ale aj tí najnáročnejší hostia!

INGREDIENCIA

  • 1/2 šálky (75 g) pohánkovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 4 vajcia, oddelené
  • 1 lyžička (5 ml) vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky (105 g) trstinového cukru
  • 1/2 šálky (125 ml) gaštanového krému
  • 1/4 šálky (60 ml) repkového oleja
  • práškový cukor, na posypanie
  • crème fraîche (voliteľné)

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 180 ° C a mriežku umiestnime do stredu.
  2. Dno 20 cm formy vyložíme papierom na pečenie.
  3. Potom vyložíme aj vnútorné steny formy pásiem papiera na pečenie.
  4. V mise zmiešame múku a prášok do pečiva.
  5. Dáme bokom.
  6. V inej mise šľaháme bielky elektrickým šľahačom, kým sa nevytvoria mäkké vrcholky.
  7. Postupne pridávame vanilkový a trstinový cukor a šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  8. Dáme bokom.
  9. Vo veľkej mise ušľaháme žĺtky, gaštanový krém a olej.
  10. Vmiešame suché ingrediencie do hladka.
  11. Pomocou stierky jemne vmiešame bielky do cesta.
  12. Lyžicou vložíme cesto do pripravenej panvice.
  13. Pečieme 35 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu torty nevyjde čisté.
  14. Pred vybratím z formy necháme vychladnúť.
  15. Torta sa môže uprostred mierne prepadnúť.
  16. Nakoniec poprášime práškovým cukrom.
  17. Ak chcete, podávajte s crème fraîche.
Torta z pohánky a gaštanového krému, ktorá je rozkrojená a servírovaná na tanieri s nožom.
www.ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.