Glazovaná bravčová pečienka s brusnicovo-mangovou omáčkou

Glazovaná bravčová pečienka s brusnicovo-mangovou omáčkou

Tak toto je úplná delikatesa! Bravčové mäso potreté zmesou z manga, šalotky a dijonskej horčice, pečené do dokonalosti a podávané s luxusnou omáčkou z brusníc a manga nejde nemilovať.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • 1 a 1/2 šálky čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 1 veľké zrelé mango, olúpané, vykôstkované a nakrájané na kocky
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 1/2 šálky vody

Na glazované mäso:

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 kg bravčovej pečienky
  • soľ a korenie
  • 1 veľké zrelé mango, olúpané, vykôstkované a nakrájané na kocky
  • 1/4 šálky jablčného octu
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 šalotka
  • 1 lyžica masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Vo veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte olivový olej na vysokom oleji, až sa začne trblietať. V
  • Bravčové mäso osoľte a okoreňte a na vysokej teplote za občasného obracania kliešťami opekajte, kým nezozlátne zo všetkých strán, 6–8 minút.
  • Vložte mäso do rúry a pečte asi 40 minút, kým teplomer s okamžitým odpočtom v najhrubšej časti nezaznamená 57 stupňov Celzia.
  • Medzitým v mixéri zmiešajte mango, ocot, cukor, dijonskú a sójovú omáčku a spracujte do hladka.
  • V malom hrnci rozpustite maslo a na strednom plameni orestujte šalotku, kým nezosklovatí, asi 5 minút.
  • Pridajte mangové pyré a varte do zhustnutia, 5-10 minút.
  • Dochuťte soľou a korením a dajte bokom.
  • Mangovou polevou potrite celé bravčové mäso.
  • Vráťte do rúry a pokračujte v pečení, kým teplomer s okamžitým odpočtom umiestnený doprostred mäsa nezaznamená 60 stupňov Celzia, čo zaberie ďalších asi 5 minút.
  • Preložte mäso na doštičku a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte na plátky a podávajte s mangovo-brusnicovou omáčkou.
Rozkrojené bravčové mäso potreté zmesou z manga, šalotky a dijonskej horčice, podávané s omáčkou z brusníc a manga na tanieri s vidličkou.
www.mango.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.