Tieto medom glazované mrkvy sú jednoduchým receptom na plech, ktorý ju premení každodennú na ohromujúcu sladko-slanú prílohu.
Čo budeme potrebovať
- 910 g mrkvy (ošúpané)
- 85 g medu
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice rozpusteného masla alebo ghí
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
- petržlen, tymian alebo iné bylinky na ozdobu (voliteľne)
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov.
- Potom nakrájajte mrkvu na dĺžku.
- V mise premiešajte nakrájanú mrkvu s medom, cesnakom, maslom, olejom a korením.
- Mrkvu vyložíme na plech a rozprestrieme.
- Pečte 20-25 minút, v polovici otočte.
- Môžete tiež 2–3 minúty grilovať, aby okraje skaramelizovali.
- Mrkva preložte do servírovacej misky a ozdobte nasekanými bylinkami.
Glazovaná karotka a cuketa
K tomuto receptu pridajte ešte 600 g cukety.
Cuketu pridajte do misy s medovou zmesou v kroku 3.
Mrkva pečte v stredne vyhriatej rúre 180 ° C 20 minút. Otočte mrkva.
Zvýšte teplotu na 200 °C. Umiestnite cuketu na plech na mrkvu.
Pečte ďalších 20 minút, v polovici otočte cuketu alebo kým zelenina nezmäkne.