Tieto glazované plátky šunky sú skvelou alternatívou slaniny, ktorú môžete podávať na raňajky k obľúbenému volskému oku.
INGREDIENCIA
- plátky šunky
- med alebo javorový sirup
- stolný olej na vyprážanie
POSTUP
- Na panvici rozohrejeme na strednom plameni trochu oleja a panvicu nakláňame, aby povrch ľahko zosklovatel.
- Na panvicu položíme plátky šunky v jednej vrstve.
- Plátky otočíme, keď zo spodnej strany začnú hnednúť.
- Pokvapkáme plátkami šunky malým množstvom medu alebo javorového sirupu.
- Šunku otočíme, aby sa obalila z oboch strán, a veľmi krátko opečieme do hneda (cukor sa môže rýchlo pripáliť).
- Vyberieme z panvice a podávame.
Blíži sa návšteva a iná oslava a potrebujete narýchlo pripraviť skvelé občerstvenie? Inšpirujte sa našimi receptami na údeninové pochúťky !