Nemôžete sa nabažiť talianskej kuchyne?
Potom nezabudnite vyskúšať naše recepty na gnocchi!
Máme pre vás varianty s kačacím ragú, šampiňónmi či s kuracím mäsom.
Je na vás, či halušky kúpite už hotové alebo si pripravíte svoje domáce podľa nášho návodu.
Tak poďme na to!
Naše recepty
Tipy, ako pripraviť tie najlepšie domáce gnocchi
- Vyberte tie správne zemiaky . Múčné zemiaky dodávajú gnocchi ľahkú textúru.
- Varenie neolúpaných zemiakov vcelku pomáha zabrániť tomu, aby absorbovali prebytočnú vodu. Šupku odstráňte čo najskôr, aby sa para skôr uvoľnila, než aby sa vstrebala do dužiny.
- Použite lis na zemiaky . To zaistí jemnú a vzdušnú textúru.
- Z ešte teplých zemiakov vypracujte cesto. Tým podporíte, že sa vajcia krásne spoja s cestom.
- Šetrite s múkou. Presné množstvo sa bude líšiť v závislosti od múky, zemiakov a vlhkosti vo vašej kuchyni, ale ďalšiu múku pridávajte striedmo. Chcete toľko, aby cesto držalo pohromade, ale nie toľko, aby gnocchi sťažli.
- Cesto neprepracovávajte. Cesto potom môže stvrdnúť.
- Než vytvarujete všetky halušky, urobte a uvarte ich len pár . Pokiaľ sa halušky rozpadnú, pridajte do cesta viac múky.
- Zmrazte ich. S mrazenými haluškami sa ľahšie manipuluje ako s čerstvými a pri varení lepšie drží tvar.
- Neprevarujte. Ak sa vaše halušky varí príliš dlho, môžu absorbovať príliš veľa vody a budú žuvavé.
- Nepoužívajte sitko. Jemné halušky sa môžu pri cedení roztlačiť. Vyberte ich z hrnca pomocou dierovanej lyžice a jemne premiešajte s ľubovoľnou omáčkou.
A ako sa vám naše dnešné recepty s gnocchi páčili? Napíšte nám do komentárov!