Za 20 minút s niekoľkými ingredienciami vznikne tento jednoduchý recept na gnocchi so zeleninou a mäsom preliate bohatou smotanovo paradajkovou omáčkou inšpirovanou Indiou. Zahryznite k nemu aj mäkký naan , ktorý si môžete pripraviť podľa nášho postupu, alebo si pripravte inú indickú dobrotu, ako je maslové kura s ryžou .
Čo budeme potrebovať
- 400 gramov čerstvých gnocchi
- 90 g nahrubo nasekaného čerstvého baby špenátu (alebo kelu)
- 2 kuracie prsia (nakrájané na kocky)
Na omáčku
- 3 lyžice masla
- 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
- 1 lyžica mletého cesnaku
- 420 ml paradajkovej omáčky
- 120 ml smotany na varenie
Korenie na omáčku
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- 1 lyžička Garam Masala
- 1 lyžica Tandoori Masala (alebo karí)
- 1 lyžička kari
Postup
- Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dajte bokom.
- Rozpáľte panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte maslo a nechajte rozohriať.
- Pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a opekajte, kým nie je prepečené. Dajte bokom.
- Zatiaľ čo sa halušky varia vo vriacej vode, rozpustite vo veľkej panvici na strednú teplotu maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a varte 4-5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
- Vmiešajte korenie na omáčku. Pridajte paradajkovú omáčku a smotanu a varte na strednom stupni 5 minút, aby sa rozvinuli chute.
- Vmiešajte špenát, kým nezvädne a potom pridajte kuracie mäso.
- Vmiešajte uvarené gnocchi, kým sa neprehrejú asi 2 minúty.
- Ochutnajte a upravte korenie, v prípade potreby pridajte soľ alebo viac korenia.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a podávajte podľa potreby s teplým naanom.
Namiesto naanu si môžete pripraviť aj lahodný domáci chlieb. Tensi pripravíte jedine vo kvalitnej domácej pekárni . Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tú správnu.