Gnocchi s kuracím mäsom a karí

Gnocchi s kuracím mäsom a karí

Za 20 minút s niekoľkými ingredienciami vznikne tento jednoduchý recept na gnocchi so zeleninou a mäsom preliate bohatou smotanovo paradajkovou omáčkou inšpirovanou Indiou. Zahryznite k nemu aj mäkký naan , ktorý si môžete pripraviť podľa nášho postupu, alebo si pripravte inú indickú dobrotu, ako je maslové kura s ryžou .

Čo budeme potrebovať

  • 400 gramov čerstvých gnocchi
  • 90 g nahrubo nasekaného čerstvého baby špenátu (alebo kelu)
  • 2 kuracie prsia (nakrájané na kocky)

Na omáčku

  • 3 lyžice masla
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
  • 1 lyžica mletého cesnaku
  • 420 ml paradajkovej omáčky
  • 120 ml smotany na varenie

Korenie na omáčku

  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžička Garam Masala
  • 1 lyžica Tandoori Masala (alebo karí)
  • 1 lyžička kari

Postup

  • Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dajte bokom.
  • Rozpáľte panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte maslo a nechajte rozohriať.
  • Pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a opekajte, kým nie je prepečené. Dajte bokom.
  • Zatiaľ čo sa halušky varia vo vriacej vode, rozpustite vo veľkej panvici na strednú teplotu maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a varte 4-5 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  • Vmiešajte korenie na omáčku. Pridajte paradajkovú omáčku a smotanu a varte na strednom stupni 5 minút, aby sa rozvinuli chute.
  • Vmiešajte špenát, kým nezvädne a potom pridajte kuracie mäso.
  • Vmiešajte uvarené gnocchi, kým sa neprehrejú asi 2 minúty.
  • Ochutnajte a upravte korenie, v prípade potreby pridajte soľ alebo viac korenia.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo koriandrom a podávajte podľa potreby s teplým naanom.

Namiesto naanu si môžete pripraviť aj lahodný domáci chlieb. Tensi pripravíte jedine vo kvalitnej domácej pekárni . Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tú správnu.

Krémová zmes kuracieho mäsa, smotany a indického karí.
Zdroj: tablefortwoblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.