Gnocchi s kuracím mäsom, syrom a slaninou

Gnocchi s kuracím mäsom, syrom a slaninou

Zemiakové halušky, chrumkavá slanina, jemné kuracie mäso a krémová syrová omáčka! Už sa vám zbiehajú sliny? Tak sa poďte pozrieť na náš recept.

Čo budete potrebovať

  • 6 plátkov slaniny nakrájaných na malé kúsky
  • 2 kuracie prsia nakrájané na kúsky veľkosti sústa
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1 štipka talianskeho korenia
  • 500 g nevarených gnocchi
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • V hlbokej panvici na stredne vysokom ohni opečte slaninu, kým nie je chrumkavá (asi 10 minút).
  • Medzitým si pripravte mäso.
  • Akonáhle je slanina hotová, vyberte ju z panvice a na panvici nechajte asi lyžicu tuku.
  • Zvyšok tuku vyhoďte alebo uložte na iné použitie.
  • Pridajte mäso do panvice a restujte 2-3 minúty za častého miešania, alebo kým zvonku nezbelie.
  • Pokiaľ sa kura pri pokuse o zamiešanie lepí, dajte mu trochu viac času, aby sa prirodzene uvoľnilo.
  • Do panvice pridajte cesnak a poriadne premiešajte.
  • Znížte teplotu na strednú a potom do panvice pridajte kurací vývar, smotanu, talianske korenie, gnocchi a slaninu.
  • Dobre premiešajte.
  • Zakryte panvicu a varte 4 minúty.
  • Zložte pokrievku a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne podľa vašich predstáv, občas premiešajte.
  • Vmiešajte parmezán a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Ihneď podávajte.
Zemiakové halušky s mäsom, slaninou a syrom na tanieri.
www.saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.