Zemiakové halušky, chrumkavá slanina, jemné kuracie mäso a krémová syrová omáčka! Už sa vám zbiehajú sliny? Tak sa poďte pozrieť na náš recept.
Čo budete potrebovať
- 6 plátkov slaniny nakrájaných na malé kúsky
- 2 kuracie prsia nakrájané na kúsky veľkosti sústa
- 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1 štipka talianskeho korenia
- 500 g nevarených gnocchi
- 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hlbokej panvici na stredne vysokom ohni opečte slaninu, kým nie je chrumkavá (asi 10 minút).
- Medzitým si pripravte mäso.
- Akonáhle je slanina hotová, vyberte ju z panvice a na panvici nechajte asi lyžicu tuku.
- Zvyšok tuku vyhoďte alebo uložte na iné použitie.
- Pridajte mäso do panvice a restujte 2-3 minúty za častého miešania, alebo kým zvonku nezbelie.
- Pokiaľ sa kura pri pokuse o zamiešanie lepí, dajte mu trochu viac času, aby sa prirodzene uvoľnilo.
- Do panvice pridajte cesnak a poriadne premiešajte.
- Znížte teplotu na strednú a potom do panvice pridajte kurací vývar, smotanu, talianske korenie, gnocchi a slaninu.
- Dobre premiešajte.
- Zakryte panvicu a varte 4 minúty.
- Zložte pokrievku a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne podľa vašich predstáv, občas premiešajte.
- Vmiešajte parmezán a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Ihneď podávajte.