Recepty na mäkké gnocchi s lahodným kuracím mäsom, sú tak lahodné!
Skúste ich v najrôznejších kombináciách a vyberte si svoju najobľúbenejšiu?
Akými začnete?
Naše recepty
Ako si pripraviť domáce zemiakové gnocchi?
- 1 kg zemiakov
- 350 g polohrubej múky
Postup
- Zemiaky umyte (nelúpte!) a vložte ich do hrnca. Zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.
- Varte asi 20 minút.
- Múkou posypte na pracovnú plochu.
- Ešte horúce zemiaky roztlačíme a pridáme k múke.
- Zemiaky zapracujeme s múkou, kým nezískate mäkké, vláčne cesto.
- Cesto rozvaľkajte na kláty s hrúbkou asi 2 cm a nakrájajte ich na kúsky.
- Na varenie nokov priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou a pridajte halušky.
- Akonáhle halušky začnú plávať, sú hotové (obvykle to trvá 2 až 3 minúty).