Gnocchi s omáčkou pomodoro

Gnocchi s omáčkou pomodoro

Tento recept je jedinečný svojou kombináciou lahodnej paradajkovej omáčky, mazľavého syra mozzarella a aromatického parmezánu, to všetko spolu zapečené a neskutočne lahodné.

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica olivového oleja
  2. Malú cibuľu (nakrájanú na kocky)
  3. 2 strúčiky cesnaku
  4. 450 g konzervovaných paradajok (v konzerve)
  5. Lyžička oregana
  6. Lyžička bazalky
  7. Štipka korenia
  8. Lyžička soli
  9. 500 g gnocchi
  10. 2 lyžice parmezánu
  11. 210 g mozzarelly (strúhané)

Postup

  1. Rúru si zapneme na 200 stupňov na režim grilu
  2. Na strednej panvici, ktorá je vhodná do rúry, si zohrejeme na strednú teplotu olivový olej
  3. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a začneme restovať, kým nezosklovatí
  4. Do panvice vhodíme nasekaný cesnak a pokračujeme vo varení ďalšiu minútu, kým sa nerozvonia
  5. Pridáme paradajky vrátane šťavy, oregano, bazalku, soľ a korenie
  6. Varíme na strednú teplotu a privarenie paradajky ešte roztlačujeme vareškou
  7. Varíme ďalších 10-15, aby sa šťava zredukovala
  8. Medzitým si uvaríme gnocchi
  9. V hrnci si privedieme do varu vodu, ktorú osolíme a potom vhodíme gnocchi
  10. Varíme ich podľa návodu, kým nevyplávajú na povrch
  11. Gnocchi scedíme a necháme ich odkvapkať
  12. Tie potom vhodíme do panvice s paradajkovou omáčkou a premiešame, aby sa obalili
  13. Na gnocchi poukladáme mozzarellu a posypeme parmezánom
  14. Panvicu vložíme do rúry a necháme ich zapiecť
  15. Zmes grilujeme 5-8 minút, kým mozzarella nezačne bublať
  16. Zapečené gnochce podávame s lístkami bazalky
Zapečené halušky s paradajkovou omáčkou a parmezánom.
Zdroj: tuttorossotomatoes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.