Tento recept je jedinečný svojou kombináciou lahodnej paradajkovej omáčky, mazľavého syra mozzarella a aromatického parmezánu, to všetko spolu zapečené a neskutočne lahodné.
Čo budeme potrebovať
- Lyžica olivového oleja
- Malú cibuľu (nakrájanú na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 450 g konzervovaných paradajok (v konzerve)
- Lyžička oregana
- Lyžička bazalky
- Štipka korenia
- Lyžička soli
- 500 g gnocchi
- 2 lyžice parmezánu
- 210 g mozzarelly (strúhané)
Postup
- Rúru si zapneme na 200 stupňov na režim grilu
- Na strednej panvici, ktorá je vhodná do rúry, si zohrejeme na strednú teplotu olivový olej
- Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a začneme restovať, kým nezosklovatí
- Do panvice vhodíme nasekaný cesnak a pokračujeme vo varení ďalšiu minútu, kým sa nerozvonia
- Pridáme paradajky vrátane šťavy, oregano, bazalku, soľ a korenie
- Varíme na strednú teplotu a privarenie paradajky ešte roztlačujeme vareškou
- Varíme ďalších 10-15, aby sa šťava zredukovala
- Medzitým si uvaríme gnocchi
- V hrnci si privedieme do varu vodu, ktorú osolíme a potom vhodíme gnocchi
- Varíme ich podľa návodu, kým nevyplávajú na povrch
- Gnocchi scedíme a necháme ich odkvapkať
- Tie potom vhodíme do panvice s paradajkovou omáčkou a premiešame, aby sa obalili
- Na gnocchi poukladáme mozzarellu a posypeme parmezánom
- Panvicu vložíme do rúry a necháme ich zapiecť
- Zmes grilujeme 5-8 minút, kým mozzarella nezačne bublať
- Zapečené gnochce podávame s lístkami bazalky