Gnocchi s omáčkou z 3 syrov

Gnocchi s omáčkou z 3 syrov

Kto by nemiloval syr! A čo potom takú omáčku z 3 druhov syrov premiešanú so zemiakovými haluškami! Ozdobte praženými vlašskými orechmi a čerstvou pažítkou a získate tak jednoduché, ale gurmánske jedlo.

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka jemne nastrúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky mascarpone
  • 1/4 šálky mlieka
  • 100 g jemného plesňového syra
  • 625 g zemiakových nokov
  • 2/3 šálky nahrubo nasekaných vlašských orechov, opražených
  • 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
  • rukola, na servírovanie

Postup

  • Parmezán, mascarpone, mlieko a plesňový syr dajte do hrnca na strednú teplotu.
  • Zahrievajte za častého miešania 3 až 4 minúty alebo pokiaľ nebudete mať hladkú omáčku (zmes nenechajte dôjsť k varu).
  • Dochuťte čiernym korením.
  • Medzitým varte gnocchi v hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, kým nezmäknú.
  • Sceďte a vráťte do hrnca.
  • Pridajte syrovú omáčku.
  • Premiešajte
  • Gnocchi naložte do misiek.
  • Navrch dajte vlašské orechy a pažítku.
  • Podávajte s rukolou.
Omáčka z 3 druhov syrov so zemiakovými haluškami podávaná s vlašskými orechmi a rukolou na tanieri s vedľa položenou vidličkou a lyžicou.
www.taste.com.au

Možno vás budú zaujímať naše recenzie panvíc nemeckej značky Woll . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.