Kto by nemiloval syr! A čo potom takú omáčku z 3 druhov syrov premiešanú so zemiakovými haluškami! Ozdobte praženými vlašskými orechmi a čerstvou pažítkou a získate tak jednoduché, ale gurmánske jedlo.
Čo budete potrebovať
- 1 šálka jemne nastrúhaného parmezánu
- 1/2 šálky mascarpone
- 1/4 šálky mlieka
- 100 g jemného plesňového syra
- 625 g zemiakových nokov
- 2/3 šálky nahrubo nasekaných vlašských orechov, opražených
- 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
- rukola, na servírovanie
Postup
- Parmezán, mascarpone, mlieko a plesňový syr dajte do hrnca na strednú teplotu.
- Zahrievajte za častého miešania 3 až 4 minúty alebo pokiaľ nebudete mať hladkú omáčku (zmes nenechajte dôjsť k varu).
- Dochuťte čiernym korením.
- Medzitým varte gnocchi v hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, kým nezmäknú.
- Sceďte a vráťte do hrnca.
- Pridajte syrovú omáčku.
- Premiešajte
- Gnocchi naložte do misiek.
- Navrch dajte vlašské orechy a pažítku.
- Podávajte s rukolou.
Možno vás budú zaujímať naše recenzie panvíc nemeckej značky Woll . Kto vyhral v našom porovnaní?