Gnocchi so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Gnocchi so smotanovo-šampiňónovou omáčkou

Krehké zemiakové halušky sa varia v bohatej, zamatovej omáčke so šampiňónmi, ktorá je jednoduchá pre každodennú prípravu, ale dostatočne luxusná pre zvláštne príležitosti! Skúste aj ďalšie recepty na gnocchi s kuracím mäsom ! Päť receptov, ktoré si zamilujte.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g čerstvých zemiakových nokov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 malá hnedá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g šampiňónov (nakrájaných na hrubé plátky)
  • 200 g hríbov (nakrájaných na hrubé plátky)
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 300 ml zahustenej smotany
  • 1 malý zväzok šalvie
  • 100 g listov baby špenátu

Postup

  • Gnocchi uvarte vo veľkom hrnci s mierne vriacou vodou podľa návodu na obale.
  • Zahrejte 2 lyžice oleja v hlbokom hrnci na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a za častého miešania varte 5 minút alebo do zmäknutia.
  • Pridajte huby a za občasného miešania varte 4 minúty do zmäknutia.
  • Pridajte vývar a priveďte do varu. Mierne varte 5 minút.
  • Vmiešajte smotanu, znížte teplotu na strednú a varte 5 minút alebo kým sa omáčka mierne nezredukuje. Podľa chuti okoreňte.
  • Zostávajúci olej rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokú.
  • Pridajte šalviu a varte 2-3 minúty a potom ju vyberte von na tanier.
  • Zvýšte teplotu na vysokú, v dvoch dávkach, pridajte halušky do panvice a opekajte 2 minúty dozlatista z oboch strán.
  • Všetky halušky vráťte do panvice. Pridajte špenát a hubovú omáčku, premiešajte, aby sa halušky obalili. Ozdobte šalviou.
Tanier plný dokonalej krémovej omáčky so šampiňónmi a gnocchi.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.