Krehké zemiakové halušky sa varia v bohatej, zamatovej omáčke so šampiňónmi, ktorá je jednoduchá pre každodennú prípravu, ale dostatočne luxusná pre zvláštne príležitosti! Skúste aj ďalšie recepty na gnocchi s kuracím mäsom ! Päť receptov, ktoré si zamilujte.
Čo budeme potrebovať
- 500 g čerstvých zemiakových nokov
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 malá hnedá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g šampiňónov (nakrájaných na hrubé plátky)
- 200 g hríbov (nakrájaných na hrubé plátky)
- 250 ml kuracieho vývaru
- 300 ml zahustenej smotany
- 1 malý zväzok šalvie
- 100 g listov baby špenátu
Postup
- Gnocchi uvarte vo veľkom hrnci s mierne vriacou vodou podľa návodu na obale.
- Zahrejte 2 lyžice oleja v hlbokom hrnci na strednú teplotu.
- Pridajte cibuľu a cesnak a za častého miešania varte 5 minút alebo do zmäknutia.
- Pridajte huby a za občasného miešania varte 4 minúty do zmäknutia.
- Pridajte vývar a priveďte do varu. Mierne varte 5 minút.
- Vmiešajte smotanu, znížte teplotu na strednú a varte 5 minút alebo kým sa omáčka mierne nezredukuje. Podľa chuti okoreňte.
- Zostávajúci olej rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokú.
- Pridajte šalviu a varte 2-3 minúty a potom ju vyberte von na tanier.
- Zvýšte teplotu na vysokú, v dvoch dávkach, pridajte halušky do panvice a opekajte 2 minúty dozlatista z oboch strán.
- Všetky halušky vráťte do panvice. Pridajte špenát a hubovú omáčku, premiešajte, aby sa halušky obalili. Ozdobte šalviou.