Tento jednoduchý recept na parmezánové špenátové halušky je hotový za menej ako 30 minút a navyše zašpiníte len jediný hrniec! Vyskúšajte aj ďalšie ideálne pokrmy pre rušný pracovný týždeň s našimi receptami z jedného hrnca .
Čo budeme potrebovať
- 450 h zemiakových nokov
- 2 polievkové lyžice masla
- 1-2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 polievkové lyžice múky
- 300 ml mlieka
- 400 g čerstvého špenátu (nahrubo nasekaného)
- soľ
- korenie
- 250 g strúhaného parmezánu
Postup
- Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte, dajte bokom a prázdny hrniec vráťte na sporák.
- Na strednú teplotu rozpustite maslo.
- Pridajte k maslu cesnak a restujte asi minútu, kým sa cesnak nerozvonia.
- Do masla pridajte múku a šľahajte, aby vznikla zápražka. Varte asi 30 sekúnd.
- Do zápražky pomaly prilievajte mlieko a za stáleho šľahania rozmiešajte hrudky.
- Varte 3–4 minúty, kým omáčka nezačne hustnúť.
- Nakrájaný špenát vmiešame do omáčky a varíme ďalšie 3-4 minúty, kým špenát nezvädne a omáčka nezhustne.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Odstráňte hrniec z platne.
- Do omáčky pridáme parmezán a premiešame.
- Uvarené halušky vráťte do omáčky a premiešajte, aby sa spojili. Ihneď podávajte.