Jednoduchší recept už snáď ani nemôže existovať! A pritom je taký chutný. Zemiakové halušky podávané so syrovou omáčkou, hráškom a nakrájanou šunkou si zamilujú nielen vaše deti.
Čo budete potrebovať
- 500 g gnocchi
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka
- 1/2 šálky strúhaného čedaru
- 1/3 šálky strúhaného syra Asiago
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 200 g šunky nakrájanej na kocky
Postup
- Vodu v hrnci priveďte do varu na vysokom plameni.
- Pridajte gnocchi a varte, kým nevyplávajú na povrch.
- Sceďte a dajte bokom, kým nebudete pripravení na použitie.
- Umiestnite veľkú panvicu s vysokým okrajom na stredný plameň a pridajte maslo.
- Akonáhle je maslo rozpustené, pridajte cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým nebude voňavý.
- Vmiešajte múku.
- Pomaly zašľahajte mlieko.
- Neustále šľahajte, pokiaľ nie je zmes hladká a nezačne ľahko hustnúť.
- Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu mlieka.
- Znížte teplotu na minimum.
- Pridajte všetok syr, hrášok a šunku.
- Miešajte, kým sa syr nerozpustí.
- Vmiešajte gnocchi a podávajte teplé.