Ponáhľate sa? Potrebujete sa poriadne a rýchlo nasýtiť?
Potom vyskúšajte tento lahodný pokrm, ktorý budete mať hotový v priebehu 20 minút!
Ingrediencie
- 3 polievkové lyžice masla
- 3 polievkové lyžice múky
- 1,5 šálky mlieka
- 1,5 šálky syra čedar (nastrúhaného) + 1–2 plátky
- 1 polievková lyžica parmezánu (nastrúhaného najemno)
- 1 balenie gnocchi
Postup
- V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte doň múku a vytvorte zápražku.
- Veľmi pomaly prilievajte mlieko a stále šľahajte, kým nevznikne hladká zmes.
- Znížte teplotu na minimum a pridajte nastrúhaný čedar s parmezánom. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
- Dochuťte soľou a korením.
- Teraz uvarte gnocchi podľa pokynov, uvedených na obale.
- Uvarené halušky vložte do omáčky a pridajte zvyšné plátky syra. Akonáhle sa trochu rozpustí, premiešajte.
- Syrovú omáčku s gnocchi podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.