Gnocchi z ricotty

Gnocchi z ricotty

Vyskúšajte tento recept na lahodné ricottové cestoviny. Tento recept je taký jednoduchý, že sa nebudete stačiť diviť. A v pár krokoch vykúzlite lahodný obed pre celú rodinu.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 2 kapie (roztvorené a zbavené semienok)
  3. Červená cibuľa (nakrájaná na tenké mesiačiky)
  4. 250 g cherry paradajok
  5. 500 g ricotty
  6. 80 g hladkej múky
  7. 50 g parmezánu (nastrúhaného)
  8. 150 g cherry guličiek mozzarelly
  9. Lístky čerstvej bazalky

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
  2. Veľký plech si vymažeme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie
  3. Na ten potom umiestnime kapie, cibuľu, paradajky a všetko pokvapkáme olejom
  4. V rúre pečieme približne 8 minút, kým ingrediencie nezačnú chytať zlatú farbu
  5. Medzitým si zmiešame riccottu, múku a parmezán
  6. Vznikne nám cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnako veľké časti
  7. Z tých potom vyvaľkáme približne 2 centimetre vysoké klátiky
  8. Špalíčky rozkrájame na rovnako veľké kusy
  9. V hrnci privedieme vodu do varu a ricottové gnocchi do vody vhodíme
  10. Gnocchi necháme vo vode variť približne 2-3 minúty, kým nevyplávajú na povrch
  11. Potom ich z vody vyberieme a dáme bokom
  12. Z rúry si vyberieme zeleninu a pridáme gnocchi a cherry mozzarellu
  13. Do rúry, ktorá je rozkúrená na najvyššiu teplotu, zmes vrátime
  14. A pečieme ďalej asi 3 minúty, kým nám všetko nezozlátne
  15. Pred podávaním pokrm posypeme lístkami bazalky, mletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom

Fázu opätovného pečenia v rúre na vysokú teplotu môžete vynechať. Recept na ricottovej gnocchi bude výborný, aj keď ho naservírujete len s opečenou zeleninou a uvarenými cestovinami a čerstvou cherry mozzarellou.

Krémové halušky z mäkkého syra s cherry paradajkami a chilli.
Zdroj: somuchfoodblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.