Vyskúšajte tento recept na lahodné ricottové cestoviny. Tento recept je taký jednoduchý, že sa nebudete stačiť diviť. A v pár krokoch vykúzlite lahodný obed pre celú rodinu.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 kapie (roztvorené a zbavené semienok)
- Červená cibuľa (nakrájaná na tenké mesiačiky)
- 250 g cherry paradajok
- 500 g ricotty
- 80 g hladkej múky
- 50 g parmezánu (nastrúhaného)
- 150 g cherry guličiek mozzarelly
- Lístky čerstvej bazalky
Postup
- Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
- Veľký plech si vymažeme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie
- Na ten potom umiestnime kapie, cibuľu, paradajky a všetko pokvapkáme olejom
- V rúre pečieme približne 8 minút, kým ingrediencie nezačnú chytať zlatú farbu
- Medzitým si zmiešame riccottu, múku a parmezán
- Vznikne nám cesto, ktoré rozdelíme na 4 rovnako veľké časti
- Z tých potom vyvaľkáme približne 2 centimetre vysoké klátiky
- Špalíčky rozkrájame na rovnako veľké kusy
- V hrnci privedieme vodu do varu a ricottové gnocchi do vody vhodíme
- Gnocchi necháme vo vode variť približne 2-3 minúty, kým nevyplávajú na povrch
- Potom ich z vody vyberieme a dáme bokom
- Z rúry si vyberieme zeleninu a pridáme gnocchi a cherry mozzarellu
- Do rúry, ktorá je rozkúrená na najvyššiu teplotu, zmes vrátime
- A pečieme ďalej asi 3 minúty, kým nám všetko nezozlátne
- Pred podávaním pokrm posypeme lístkami bazalky, mletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom
Fázu opätovného pečenia v rúre na vysokú teplotu môžete vynechať. Recept na ricottovej gnocchi bude výborný, aj keď ho naservírujete len s opečenou zeleninou a uvarenými cestovinami a čerstvou cherry mozzarellou.