Gnocchi z tekvice so šalviou a prosciuttom

Gnocchi z tekvice so šalviou a prosciuttom

Luxusné domáce tekvicové halušky s maslom, čerstvou šalviou a orestovaným prosciuttom sú dokonalým nielen jesenným pokrmom, ktorého príprava je navyše prekvapivo jednoduchá a rýchla!

Čo budete potrebovať

  • 400 g varené tekvice
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžička jemnej soli
  • 1 a ½ lyžice masla
  • 2 plátky prosciutta nakrájané na tenké prúžky
  • 100 g strúhaného syra pecorino
  • 8 listov šalvie
  • 1 lyžička soli na varenie nokov
  • tekvicové semienka

Postup

  • Uvarenú tekvicu rozmixujte v kuchynskom robote.
  • Do nádoby mixéra pridajte múku, vajcia a soľ a všetko spoločne prehneťte, ale neprehneťte, inak budú gnocchi gumové.
  • Pokiaľ je cesto na doske príliš lepivé, pridajte ešte trochu múky.
  • Pomôže tiež, keď ho necháte 30 minút odležať v chladničke.
  • Cesto rozdeľte na 8 dielov a každý rozvaľkajte na šírku palca. potom nakrájajte na kúsky veľkosti palca.
  • Vytvarované gnocchi pokladajte na ľahko pomúčenú plochu a nechajte ich tam, kým ich nebudete variť.
  • Priveďte do varu veľké množstvo osolenej vody a pridajte gnocchi.
  • Keď gnocchi vyplávajú na povrch, sú hotové.
  • To by malo trvať asi dve minúty.
  • Ak nevyplávajú, je možné, že sa prilepili ku dnu alebo jeden k druhému.
  • Použite varešku a jemne premiešajte vodu.
  • Pred varením gnocchi si pripravte omáčku.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
  • Pridajte lístky šalvie a prúžky prosciutta.
  • Restujte niekoľko minút, kým nebude prosciutto chrumkavé.
  • Vypnite sporák.
  • Keď sú gnocchi uvarené, dobre ich sceďte a pridajte na panvicu k prosciuttu.
  • Pridajte nastrúhané pecorino a dobre premiešajte.
  • Ihneď podávajte s trochou extra pecorina a nasekanými tekvicovými semienkami.
Tekvicové gnocchi s maslom, čerstvou šalviou a orestovaným prosciuttom na tanieri s vidličkou.
www.useyournoodles.eu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.