Tieto luxusné halušky so špenátom a ricottou sú ľahké a zároveň bohaté vo svojej chuti. Ako najlepšie so syrom ricotta uvariť sa dočítate v našom špeciálnom článku o tomto všestrannom syre.
Čo budeme potrebovať
- 200 g špenátu
- malá hrsť petržlenových listov
- 1 strúčik cesnaku
- 140 g ricotty
- 85 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
- čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
- olivový olej
- rukola
Postup
- Špenát dajte do veľkej misy a zalejte vriacou vodou. Nechajte ho na 2 minúty zvädnúť a potom dôkladne sceďte.
- Nechajte ho vychladnúť a potom z neho vytlačte čo najviac vody. Jemne ho nakrájajte.
- Do veľkej misy dajte špenát, petržlen, cesnak, ricottu, múku, vajcia, syr a nastrúhaný muškátový oriešok a dochuťte soľou a korením.
- Pomocou vidličky veľmi dôkladne zmes premiešajte.
- Mokrými rukami tvoríme zo zmesi guličky veľkosti vlašského orecha. Umiestnite na veľký tanier alebo tácku a dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
- Priveďte do varu veľký hrniec s vodou.
- Znížte teplotu na strednú a vkladajte naraz asi 8-10 nokov.
- Keď gnocchi vyplávajú hore, dajte im ešte asi 1 minútu, potom ich vyberte dierovanou lyžicou.
- Noky podávajte na teplých tanieroch pokvapkané olivovým olejom a posypané rukolou a parmezánom.