Gratín z orestovanej zeleniny

Gratín z orestovanej zeleniny

Ohromte svojich hostí touto lahodnou krémovou lahôdkou, ktorú môžete podávať napríklad s cesnakovým chlebom. Je to taká pochúťka, že si na mäso ani nespomeniete!

Ingrediencie

  • 1 lyžička oleja
  • 1 zelená cuketa, nakrájaná na plátky
  • 1 mrkva, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 hrnček zelených fazuliek, jemne nasekaných

Na omáčku:

  • 3 lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 3 lyžice krémového syra
  • 1/2 šálky strúhaného syra

Postup

  1. Na panvicu pridajte olej a potom cuketu, mrkvu a zelené fazuľky.
  2. Podľa chuti prisypte soľ.
  3. Orestujte a varte zeleninu na vysokej teplote minútu alebo dve.
  4. Vo chvíli, keď uvidíte, že zelenina trochu mäkne, vypnite oheň a dajte bokom.
  5. Ďalej si pripravte syrovú omáčku.
  6. V hrnci so silným dnom rozpustite na miernom ohni maslo a pridajte múku.
  7. Znížte teplotu a stále miešajte, aby vám nevznikli hrudky.
  8. Keď múka vonia po opečenom toaste, má svetlo hnedú farbu a je rovnomerne premiešaná s maslom, pridajte krémový syr a stále miešajte, aby nevznikli hrudky.
  9. Akonáhle získate hladkú zmes, vypnite sporák a odložte bokom.
  10. Do zapekacej misky nalejte bielou omáčkou a pridajte zeleninu.
  11. Dobre premiešajte a zmes rovnomerne rozprestrite do zapekacej misy.
  12. Nakoniec navrch rovnomerne rozprestrite nastrúhaný syr.
  13. Všetko vložte do rúry predhriate na 180 stupňov Celzia.
  14. Pečte, kým sa syr nerozpustí a nebude mať svetlo zlatohnedú farbu.
  15. Vyberte z rúry a podávajte horúce.
Zapečená cuketa, mrkva a zelené fazuľky so syrovou omáčkou v zapekacej miske.
www.archanaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.