Gratinovaná maslová tekvica s kuracím mäsom

Gratinovaná maslová tekvica s kuracím mäsom

Ak vám zostalo nejaké pečené kura, pridajte ho k póru a maslovej tekvici v smotanovej omáčke, všetko položte kúsky ciabatty, posypte syrom a za 20 minút máte úplne luxusný obed či večeru!

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nahrubo
  • 1 pór, rozpolený a nakrájaný
  • 350 g maslovej tekvice, olúpané, zbavené semienok a nakrájané na 2 cm kúsky
  • 75 g masla
  • 75 g hladkej múky
  • 800 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 3 lyžice crème fraîche
  • 350 g vareného kurčaťa nakrájaného na kúsky
  • nasekané lístky zo 4 vetvička čerstvého tymiánu lístky plus pár lístkov navyše
  • 75 g ciabatty, natrhané na hrubé kúsky
  • 60 g syra Gruyère, strúhaného

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte na strednom plameni 1 lyžicu oleja.
  • Pridajte cibuľu a pór a opekajte do zmäknutia.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Pridajte tekvicu, okoreňte a restujte 10 minút, kým nezmäkne.
  • Dajte bokom s cibuľou a pórom.
  • Na panvici rozpustite maslo, vmiešajte múku na zápražku a varte 2-3 minúty.
  • Do zápražky po troškách prilievajte vývar a miešajte, kým nebudete mať hladkú zmes.
  • Pridajte horčicu, tymian a crème fraîche.
  • Okoreňte a vmiešajte kura a odloženú cibuľu, pór a tekvicu.
  • Rovnomerne zmes naložte do dvojlitrovej zapekacej misy.
  • Posypte kúskami ciabatty, syrom gruyère a extra tymianom.
  • Okoreňte a potom pokvapkajte zvyškom oleja.
  • Pečte 20 minút, kým gratín nezezlátne.
  • Dobrú chuť!
Zapečená tekvica s kuracím mäsom a pórom v zapekacej mise s vedľa položenou lyžicou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.