Gratinovaná zelenina s kozím syrom

Gratinovaná zelenina s kozím syrom

Zapekané zemiaky s karfiolom a kozím syrom sú perfektnou prílohou či predjedlom, ktoré uspokojí všetkých vašich hostí!

Čo budete potrebovať

  • 1 stredný karfiol, nakrájaný na ružičky
  • 1 stredný zemiakov, nakrájaný na kocky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1 lyžica drvených semienok koriandra
  • 1 stredná cibuľa, nahrubo nakrájaná
  • 4 nasekané strúčiky cesnak
  • 400 g konzervovaných krájaných paradajok
  • ½ lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
  • ½ lyžičky garam masaly (voliteľne)
  • čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 2 veľké vajcia
  • ⅓ šálky smotany na šľahanie
  • 110 g kozieho syra
  • 5 vetvička koriandra
  • ⅓ šálky parmezánu
  • jarná cibuľka (voliteľne)

Postup

  • Do veľkej panvice pridajte 2 lyžice olivového oleja a lyžicu masla.
  • K tomu pridajte ružičky karfiolu a na kocky nakrájané zemiaky, posypte soľou a opekajte, kým karfiol nezíska zlatohnedú farbu.
  • Na strednom plameni by to malo trvať asi 20 minút.
  • Medzitým do inej panvice pridajte zvyšné 2 lyžice olivového oleja.
  • Pridajte rascu, drvené semienka koriandra, nakrájanú cibuľu a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
  • Teraz pridajte nakrájané strúčiky cesnaku a pokračujte v restovaní, kým cibuľa nezíska zlatohnedú farbu.
  • Potom pridajte plechovku nakrájaných paradajok a dochuťte soľou, mletým čiernym korením a prípadne trochou kajenského korenia a garam masaly.
  • Varte, kým sa väčšina tekutiny z nakrájaných paradajok neodparí.
  • Malo by to trvať asi 20 až 25 minút.
  • Do misky rozklepnite dve vajcia.
  • Pridajte smotanu a polovičnú porciu kozieho syra a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Nechajte bokom.
  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a vymažte 25 cm pekáč alebo zapekaciu misku maslom.
  • Akonáhle orestovaný karfiol so zemiakmi mierne vychladnú, pridajte k nim zmes cibule a paradajok, rozšľahanú zmes vajec a kozieho syra, parmezán, nasekané lístky koriandra a dobre premiešajte.
  • Všetko preložte na vymastený pekáč.
  • Vršok potrite zvyšným kozím syrom (čím viac, tým lepšie) a pečte v rúre do zlatista.
  • Vyberte z rúry a nechajte 5 minút odpočívať.
  • Ozdobte nasekanými lístkami koriandra a jarnou cibuľkou a podávajte!
Zapekané zemiaky s kvetináčikom a kozím syrom v zapekacej forme.
www.cookwithkushi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.