Alebo by ste radšej zapečené palacinky so špenátom? Pre gurmánov ako strvorené!
INGREDIENCIA:
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 ml mlieka
- 1 lyžica nasekanej pažítky
- 1 nasekané petržlenové vňate
- 50 g masla
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 400 ml smotany na šľahanie
- štipka muškátového orieška
- 50 g syra gruyère
Náplň:
- 40 g masla
- 300 g čerstvého špenátu
- 200 g šampiňónov
- 50 g syra gruyère
POSTUP:
- Palacinky si pripravte zmiešaním ingrediencií.
- Osmažte ich z oboch strán na troche tuku.
Náplň:
- Na masle si na dve minúty dajte orestovať špenát, osoľte, okoreňte, potom ich sceďte a nasekajte nadrobno.
- Na panvicu si pridajte ešte trochu masla a orestujte na plátky nakrájané šampiňóny, osoľte, opetrite, po dvoch minútach pridajte späť špenát a primiešajte nastrúhaný syr.
- Smotanu si dajte zvariť s muškátovým orieškom, soľou a korením.
- Palacinky naplňte zmesou špenátu, šampiňónov a syra, dajte do pekáča, polejte zvarenou smotanou a posypte syrom.
- Dajte zapiecť na 200 °C na 20 minút.