Gratinované palacinky so špenátom a syrom gruyére

Gratinované palacinky so špenátom a syrom gruyére

Alebo by ste radšej zapečené palacinky so špenátom? Pre gurmánov ako strvorené!

INGREDIENCIA:

  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • 1 nasekané petržlenové vňate
  • 50 g masla
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • štipka muškátového orieška
  • 50 g syra gruyère

Náplň:

  • 40 g masla
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 200 g šampiňónov
  • 50 g syra gruyère

POSTUP:

  • Palacinky si pripravte zmiešaním ingrediencií.
  • Osmažte ich z oboch strán na troche tuku.

Náplň:

  • Na masle si na dve minúty dajte orestovať špenát, osoľte, okoreňte, potom ich sceďte a nasekajte nadrobno.
  • Na panvicu si pridajte ešte trochu masla a orestujte na plátky nakrájané šampiňóny, osoľte, opetrite, po dvoch minútach pridajte späť špenát a primiešajte nastrúhaný syr.
  • Smotanu si dajte zvariť s muškátovým orieškom, soľou a korením.
  • Palacinky naplňte zmesou špenátu, šampiňónov a syra, dajte do pekáča, polejte zvarenou smotanou a posypte syrom.
  • Dajte zapiecť na 200 °C na 20 minút.
zapekané palacinky so špenátom
marthastewart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.