Zemiaky v kombinácii so špicatou kapustou, slaninou, čedarom a parmezánom sú úplnou vynikajúcou záležitosťou, obzvlášť keď všetko spoločne zapečiete dozlatista! Vyskúšajte tento jednoduchý pokrm, ktorý sa stane hitom vašej kuchyne.
Čo budete potrebovať
- 600 g zemiakov, nakrájaných na tenké plátky
- 500 g bielej špicatej kapusty, nakrájanej
- 220 g nasekanej slaniny
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 550 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica masla
- 20 g strúhanky
- 150 g čedaru, strúhaného
- 10 g parmezánu, strúhaného
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Rúru rozohrejte na 200 °C.
- Zemiaky varte päť minút, sceďte a dajte bokom.
- Kapustu osoľte, dobre okoreňte a vmiešajte slaninu.
- Smotanu, maslo a cesnak rozohrejte v hrnci so štipkou soli a korenia a odstavte.
- Do zapekacej misy navrstvite zemiaky, syr, slaninu a kapustu, potom dokončite vrstvou zemiakov a posypte čedarom, parmezánom a petržlenovou vňaťou.
- Pečte v rúre 25 minút dozlatista.
- Ihneď podávajte.
Máme pre vás aj ďalších 1 0 perfektných receptov so zemiakmi , ktoré vás nesmú minúť! Aký vyskúšate ako prvý?