Gratinované zemiaky s kapustou, slaninou a syrom

Gratinované zemiaky s kapustou, slaninou a syrom

Zemiaky v kombinácii so špicatou kapustou, slaninou, čedarom a parmezánom sú úplnou vynikajúcou záležitosťou, obzvlášť keď všetko spoločne zapečiete dozlatista! Vyskúšajte tento jednoduchý pokrm, ktorý sa stane hitom vašej kuchyne.

Čo budete potrebovať

  • 600 g zemiakov, nakrájaných na tenké plátky
  • 500 g bielej špicatej kapusty, nakrájanej
  • 220 g nasekanej slaniny
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 550 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica masla
  • 20 g strúhanky
  • 150 g čedaru, strúhaného
  • 10 g parmezánu, strúhaného
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Zemiaky varte päť minút, sceďte a dajte bokom.
  • Kapustu osoľte, dobre okoreňte a vmiešajte slaninu.
  • Smotanu, maslo a cesnak rozohrejte v hrnci so štipkou soli a korenia a odstavte.
  • Do zapekacej misy navrstvite zemiaky, syr, slaninu a kapustu, potom dokončite vrstvou zemiakov a posypte čedarom, parmezánom a petržlenovou vňaťou.
  • Pečte v rúre 25 minút dozlatista.
  • Ihneď podávajte.
Zemiaky zapekané so špicatou kapustou, slaninou, čedarom a parmezánom v zapekacej mise.
www.greatbritishfoodawards.com

Máme pre vás aj ďalších 1 0 perfektných receptov so zemiakmi , ktoré vás nesmú minúť! Aký vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.