Gratinované zemiaky s údenou kačicou a tymiánom

Gratinované zemiaky s údenou kačicou a tymiánom

Chladné dni a dlhé noci si úplne hovoria o sýte a hrejivé jedlo ako sú tieto zapekané zemiaky s údeným kačacím mäsom. Navyše sa jedná o jednoduchú a neuveriteľne chutnú dobrotu!

Čo budete potrebovať

  • olivový olej, na vymazanie zapekacej misy
  • 950 g múčných zemiakov, očistených a nelúpaných
  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • jemná morská soľ a čerstvo drvené korenie
  • lístky z niekoľkých vetvička čerstvého tymiánu
  • 125 g údených kačacích pŕs nakrájaných na tenké plátky a potom na rezančeky

Postup

  • Rúru predhrejte na 190 °C a zapekaciu misu vymažte olejom.
  • Zemiaky olúpte a pomocou mandolíny nakrájajte na veľmi tenké plátky.
  • Zahrejte mlieko.
  • Do mlieka vmiešajte rozdrvený cesnak, soľ a čerstvo mleté ​​korenie.
  • Pridajte zemiaky a varte za stáleho miešania asi 10 minút, alebo kým mlieko nezhustne.
  • Hrniec zložte z platne a vmiešajte tymián a kačacie prsia.
  • Preložte do zapekacej misy a posypte ešte trochou korenia.
  • Pečte 40-45 minút a podávajte.
Zapekané zemiaky s údeným kačacím mäsom v zapekacej mise a na tanieri.
www.thefrenchlife.org

Máme pre vás aj 5 skvelých receptov na kačacie prsíčka . Sú šťavnaté a hotové za minútku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.