Chladné dni a dlhé noci si úplne hovoria o sýte a hrejivé jedlo ako sú tieto zapekané zemiaky s údeným kačacím mäsom. Navyše sa jedná o jednoduchú a neuveriteľne chutnú dobrotu!
Čo budete potrebovať
- olivový olej, na vymazanie zapekacej misy
- 950 g múčných zemiakov, očistených a nelúpaných
- 350 ml plnotučného mlieka
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- jemná morská soľ a čerstvo drvené korenie
- lístky z niekoľkých vetvička čerstvého tymiánu
- 125 g údených kačacích pŕs nakrájaných na tenké plátky a potom na rezančeky
Postup
- Rúru predhrejte na 190 °C a zapekaciu misu vymažte olejom.
- Zemiaky olúpte a pomocou mandolíny nakrájajte na veľmi tenké plátky.
- Zahrejte mlieko.
- Do mlieka vmiešajte rozdrvený cesnak, soľ a čerstvo mleté korenie.
- Pridajte zemiaky a varte za stáleho miešania asi 10 minút, alebo kým mlieko nezhustne.
- Hrniec zložte z platne a vmiešajte tymián a kačacie prsia.
- Preložte do zapekacej misy a posypte ešte trochou korenia.
- Pečte 40-45 minút a podávajte.
Máme pre vás aj 5 skvelých receptov na kačacie prsíčka . Sú šťavnaté a hotové za minútku!