Rýchly na prípravu, jednoduchý a lahodný. Taký je tento recept na zapečené zemiakové plátky so kelom, údeným mäsom a syrom. Poďte si ho spoločne s nami pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 200 g kelu
- soľ podľa chuti
- 400 g múčnych zemiakov
- 200 g údeného mäsa, nakrájaného na plátky
- 3 vajcia
- 450 ml smotany na šľahanie
- 150 g Crème fraiche
- 1 lyžička stredne štipľavej horčice
- 125 g nastrúhanej goudy
- čerstvo mleté korenie
- muškátový oriešok podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kel prepláchnite, 2 minúty blanšírujte vo vriacej osolenej vode a vyberte.
- Sceďte, odstráňte silné stonky a listy nakrájajte na prúžky.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Údené mäso nakrájajte na 1 cm kocky.
- Zmiešajte vajcia, smotanu na šľahanie, creme fraiche, horčicu a polovicu syra.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
- Do maslom vymasteného pekáča klaďte striedavo vrstvy zemiakov a kelu, posypte údeným mäsom a zalejte vaječnou zmesou.
- Posypte zvyšným syrom a pečte dozlatista 35–40 minút v predhriatej rúre.
- Vyberte a ihneď podávajte.