Keď nie je čas na zdĺhavú prípravu obeda, potom prichádza na rad jednoduchý recept, akým sú napríklad aj zemiaky zapečené so smotanou a syrom. Toto jedlo ocenia aj vegetariáni.
Ingrediencie
- zemiaky
- maslo
- 1 téglik sladkej smotany
- 170 g tvrdého syra Ementál
- soľ
- biele korenie
- muškátový oriešok
Postup
- Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Zapekaciu misku vymastíme maslom a do nej navrstvíme nakrájané zemiaky.
- Osolíme, okoreníme a nastrúhame muškátový oriešok.
- Smotanu nalejeme do nádoby a pridáme do nej nastrúhaný syr a všetko nalejeme na zemiaky.
- Predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a dáme piecť zemiaky asi na 40 minút.
Vyskúšajte aj tieto zapečené francúzske zemiaky . Ideálne na rodinný obed.