Zapekanie alebo gratinovanie patrí medzi obľúbené spôsoby prípravy pokrmov hlavne vďaka svojej jednoduchosti a výborným výsledkom.
Navyše zapekať možno takmer čokoľvek – vrátane príloh.
Pripravili sme si pre vás 7 vynikajúcich receptov na gratinované pokrmy, ktoré si obľúbite.
Chcete tradičné francúzske zemiaky so smotanou alebo radšej karfiol či ružičkový kel?
Odporúčame ochutnať všetko!
Naše recepty
Porcie môžeme nakrájať a vybrať z pekáča vopred, alebo pokrm jednoducho necháme v zapekacej miske a môžeme podávať z rúry ihneď na stôl. Až tam ich potom naporciovať, a to najmä ak máme peknú misku.
Zapekať môžeme v akomkoľvek pekáčiku vhodnej veľkosti, ktorý vopred vymažeme tukom a vysypeme jemnou strúhankou . Najlepšie je zaobstarať si zapekaciu misku s povrchovou úpravou z ohňovzdorného skla alebo keramickú zapekaciu misku.
Aký gratinovaný pokrm hrá prím vo vašej domácnosti? Pochváľte sa v sekcii komentárov pod článkom!