Lahodné zapekané pokrmy po francúzsku 7x inak. Inšpirujte sa!

Zapekanie alebo gratinovanie patrí medzi obľúbené spôsoby prípravy pokrmov hlavne vďaka svojej jednoduchosti a výborným výsledkom.

Navyše zapekať možno takmer čokoľvek – vrátane príloh.

Pripravili sme si pre vás 7 vynikajúcich receptov na gratinované pokrmy, ktoré si obľúbite.

Chcete tradičné francúzske zemiaky so smotanou alebo radšej karfiol či ružičkový kel?

Odporúčame ochutnať všetko!

Porcie môžeme nakrájať a vybrať z pekáča vopred, alebo pokrm jednoducho necháme v zapekacej miske a môžeme podávať z rúry ihneď na stôl. Až tam ich potom naporciovať, a to najmä ak máme peknú misku.

Zapekať môžeme v akomkoľvek pekáčiku vhodnej veľkosti, ktorý vopred vymažeme tukom a vysypeme jemnou strúhankou . Najlepšie je zaobstarať si zapekaciu misku s povrchovou úpravou z ohňovzdorného skla alebo keramickú zapekaciu misku.

Aký gratinovaný pokrm hrá prím vo vašej domácnosti? Pochváľte sa v sekcii komentárov pod článkom!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.