Zapekaný zeler so zemiakmi a syrom je pochúťka jednoduchá na prípravu a skvele sa hodí ako príloha napríklad k rybám. To jednoducho musíte ochutnať!
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, olúpaných a nakrájaných na 1 cm plátky
- 1 veľký zeler, olúpaný a nakrájaný na 1 cm plátky
- 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nakrájané nadrobno
- 75 g syra čedar, strúhaného
- 600 ml smotany na šľahanie deluxe
- 1 malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate (listy otrhané, stonky nahrubo nasekané)
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Zemiaky, zeler a cibuľu dajte do zapekacej misy kameninového typu.
- Hojne okoreňte.
- Pridajte cesnak, ¾ syra, smotanu a petržlenovú vňať.
- Lyžicou všetko premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
- Posypte extra syrom a pečte v predhriatej rúre po dobu 50 minút.
- Posypte listy petržlenovej vňate.
- Dobrú chuť!