Grécke grilované hovädzie špízy

Grécke grilované hovädzie špízy

Šťavnaté vo vnútri a dokonale karamelizované a zafajčené zvonku! Všetko, čo potrebujete, aby ste svoje hovädzie souvlaki posunuli na ďalšiu úroveň, je jednoduchá, ale delikátna marináda so stredomorskou chuťou. A my pre vás máme ten najlepší recept!

Ingrediencie

Na hovädzie souvlaki a marinádu:

  • 1 kg hovädzieho rumpsteaku, nakrájaného na kúsky
  • 2 lyžičky horčice
  • 1–2 lyžičky medu
  • šťava z 1 citróna
  • kôra z 1 citróna
  • 1/2 lyžičky pálivej papriky
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne a ružové korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 lyžičky čerstvého tymiánu
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný

Ostatné ingrediencie na špízy:

  • 1 zelená paprika, nakrájaná
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie
  • 9–10 drevených špajlí

Postup

  1. Nakrájajte hovädzie mäso na rovnako veľké kocky (cca 3 cm) a dajte bokom.
  2. Do veľkej misy dajte všetky ingrediencie na marinádu spolu s mäsom a dobre premiešajte, aby sa obalilo.
  3. Misu zakryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň 1 hodinu v chladničke, najlepšie však cez noc.
  4. Keď ste pripravení grilovať, pripravte si zeleninu.
  5. Papriku a cibuľu nakrájajte na rovnako široké štvorce so šírkou 3-3,5 cm.
  6. Dajte ich do misy, pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  7. Pokiaľ používate drevené špajle, namočte ich do vody, aby sa nepripálili.
  8. A nezabudnite odrezať špičky tak, aby sa vám pohodlne zmestili na gril alebo grilovaciu panvicu.
  9. Kúsky hovädzieho mäsa navlečte na špajle.
  10. Medzi každý kus mäsa dajte 1 kus papriky a 1 kus cibule.
  11. Špízy zľahka potrite zvyšnou marinádou a pokvapkajte olivovým olejom.
  12. Rozpáľte veľkú grilovaciu panvicu na vysokú teplotu.
  13. Pridajte 1 lyžicu oleja a souvlaki v dávkach opekajte asi 8 minút, 2 minúty z každej strany, kým nebude všetko pekne prepečené. (Za pochodu podlievajte olivovým olejom.)
  14. Hotové špízy položte na tanier, zakryte fóliou a pred podávaním nechajte 3–4 minúty odpočinúť.
Kocky hovädzieho mäsa so zeleninou napichané na špajliach a servírované na tanieri.
www.mygreekdish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.