Pečené morčacie mäsové guličky s najluxusnejšou omáčkou z upečených červených paprík povýšia vaše kulinárske zručnosti o ďalší level a vaša rodina už nebude chcieť obedovať či večerať nič iné!
Ingrediencie
Na omáčku z pečených paprík:
- 6 červených paprík
- 1/2 šálky + 1 lyžica olivového alebo avokádového oleja
- 1/4 šálky červeného vínneho octu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička morskej soli
Na mäsové guličky:
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 500 g morčacie klobásy, nastrúhané najemno
- 1 vajce
- 3/4 šálky mandľovej múky
- 1 lyžička soli + viac podľa chuti
- 1/4 šálky jemne nakrájanej červenej cibule
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 3 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice čerstvo nasekanej mäty
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Každú papriku nakrájajte na polovicu alebo na tretiny, odstráňte blanu, zbavte sa semienok a vrchné časti potrite olivovým olejom.
- Papriky dajte na plech a pečte asi 20 minút, alebo kým nezmäknú a trochu nezhnednú.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Znížte teplotu rúry na 190 stupňov.
- Medzitým si pripravte mäsové guličky.
- Zmiešajte mleté morčacie a nastrúhanú klobásu s rozšľahaným vajcom, mandľovou múkou, soľou, červenou cibuľou, sójovou omáčkou, petržlenovou vňaťou a mätou.
- Dobre premiešajte rukami.
- Rukami alebo naberačkou vytvarujte guličky s priemerom približne 4 cm.
- Položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Preložte do rúry a pečte asi 20 minút.
- Zatiaľ čo sa guličky pečú, dorobte omáčku.
- Do mixéra dajte pečenú papriku, olej, ocot, soľ a cesnak.
- Rozmixujte do hladka.
- Vyberte guličky z rúry a podávajte teplé pokvapkané omáčkou z červenej papriky s karfiolovou alebo normálnou ryžou.
- Podľa potreby ozdobte syrom feta a ďalšími čerstvými bylinkami (tymian alebo bazalka).
Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na nátierku z papriky pre jednohubky aj obložené chlebíčky. Vyskúšajte ich všetky!