Grécke rybie koláčiky s ochutenou majonézou

Grécke rybie koláčiky s ochutenou majonézou

Zaručujeme vám, že toto sú tie najchutnejšie rybie koláčiky, aké ste kedy ochutnali! Podávajte ich s majonézou s citrónom a kaparmi, ktorá im dodá perfektný šmrnc. Aj deti si ich zamilujú!

INGREDIENCIA

  • 700 g filiet z čerstvej tresky
  • 2 stredné zemiaky
  • ⅔ šálky mlieka
  • ¾ šálky vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžičky nasekaných lístkov čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvého kôpru
  • 1 lyžica vločiek červeného chilli
  • 2 jarné cibuľky, nasekané
  • 2 vajcia
  • 2 a ¼ šálky strúhanky
  • 1 habanero nakrájaná na malé kocky
  • 2 šálky olivového oleja na vyprážanie
  • 1 lyžička morskej soli
  • čerstvo mleté ​​korenie

Na majonézu:

  • 4 lyžice majonézy
  • 1 lyžica kaparov
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • morská soľ, voliteľne

POSTUP

  • Zemiaky dobre umyte a nakrájajte na štvorčeky.
  • Vložte ich do hrnca, zalejte studenou vodou a varte 20 minút.
  • Sceďte a zemiaky v miske roztlačte šťouchadlom na zemiaky alebo vidličkou.
  • Filety z tresky vložte do hrnca a zalejte mliekom.
  • Rybu varte 5 minút.
  • Nechajte vychladnúť a potom prsty natrhajte na kúsky.
  • Rybu pridajte do rovnakej misky ako zemiaky.
  • Pridajte na kocky nakrájanú papričku habanero, jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, tymian, chilli, jednu lyžičku morskej soli a namleté ​​veľké množstvo čerstvo mletého korenia.
  • Všetko dobre premiešajte a zo zmesi tvarujte placky – asi 18 kusov.
  • Rozložte ich na plech alebo taniere, zakryte potravinárskou fóliou a dajte na 30 minút do chladničky, aby stuhli.
  • Do misy dajte trochu múky a ochuťte morskou soľou a korením.
  • V inej miske rozšľahajte vajcia.
  • Do tretej misky pridajte strúhanku.
  • Placky namáčajte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  • Vymažte ich na panvici s rozpáleným olivovým olejom celkom 4 minúty do zlatista.
  • Umiestnite koláčiky na mriežku alebo papierové uteráky, aby absorbovali prebytočný olej.
  • Zatiaľ čo sú koláčiky z tresky v chladničke, zmiešajte všetky ingrediencie na ochutenú majonézu dohromady.
  • Dochuťte podľa svojich preferencií.
  • Koláčiky servírujte s ochutenou majonézou!
Koláčiky z rýb na tanieri servírované s mištičkou ochutenej majonézy.
www.thegreekfoodie.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie obľúbené recepty na fish and chips alebo rybu a hranolky. Rýchly obed alebo jednoduchá večera!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.