Jednoduchá pochúťka z pečenej repy, premiešanej v zmesi olivového oleja, vínneho octu a cesnaku. Repa v tomto recepte je krásne jemná, s príjemnou, ľahko pikantnou chuťou. Vyskúšajte ju sami!
Ingrediencie:
- 1 kg čerstvej repy, orezané
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 3 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- hrubá soľ a čerstvo mleté korenie, podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
- Repu jemne vydrhnite pod tečúcou vodou mäkkou kefou, aby ste odstránili všetky čiastočky nečistôt.
- Repu zabaľte do alobalu a pevne uzavrite.
- Dajte na plech a pečte 1 hodinu alebo do mäkka.
- Vyberte z rúry a nechajte 15 minút vychladnúť.
- Olúpte a nakrájajte na požadované kúsky.
- Vo veľkej mise zmiešajte olej, ocot a cesnak.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte repu a jemne premiešajte.