Grécky šalát z červenej repy

Grécky šalát z červenej repy

Jednoduchá pochúťka z pečenej repy, premiešanej v zmesi olivového oleja, vínneho octu a cesnaku. Repa v tomto recepte je krásne jemná, s príjemnou, ľahko pikantnou chuťou. Vyskúšajte ju sami!

Ingrediencie:

  • 1 kg čerstvej repy, orezané
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 3 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • hrubá soľ a čerstvo mleté korenie, podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  2. Repu jemne vydrhnite pod tečúcou vodou mäkkou kefou, aby ste odstránili všetky čiastočky nečistôt.
  3. Repu zabaľte do alobalu a pevne uzavrite.
  4. Dajte na plech a pečte 1 hodinu alebo do mäkka.
  5. Vyberte z rúry a nechajte 15 minút vychladnúť.
  6. Olúpte a nakrájajte na požadované kúsky.
  7. Vo veľkej mise zmiešajte olej, ocot a cesnak.
  8. Dochuťte soľou a korením.
  9. Pridajte repu a jemne premiešajte.
Marinovaná pečená repa servírovaná na tanieri.
www.salu-salo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.