Grécky zemiakový šalát

Grécky zemiakový šalát

Ideálny letný šalát zo zemiakov je plný čerstvých byliniek a je krásne doplnený citrónovou zálievkou. Možno ho podávať teplý aj studený a pripravený ho máte raz dva.

Ingrediencie:

  • 5 – 7 stredne veľkých zemiakov (približne 700 g), olúpaných a nakrájaných na polovice a potom roztvorených
  • 1 malý zväzok pažítky alebo zelenej časti jarnej cibuľky (voliteľne)
  • 1 malý zväzok petržlenu (približne ¼ šálky), nasekané
  • 1 malý zväzok kôpru (približne 2 polievkové lyžice), nasekaného
  • ½ malej cibule nakrájanej najemno pozdĺžne alebo jedna šalotka
  • ½ lyžičky suchého oregana (voliteľne)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1 citróna alebo 2–3 lyžice bieleho alebo červeného vínneho octu
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Zemiaky dajte do veľkého hrnca a zalejte studenou vodou tak, aby boli úplne ponorené.
  2. Priveďte vodu do varu a poriadne ju osoľte.
  3. Duste, kým nebudú zemiaky mäkké.
  4. Alternatívne môžete zemiaky variť v pare.
  5. Zatiaľ čo sa zemiaky varia, nakrájajte všetky čerstvé bylinky a cibuľu a dajte ich do misky spolu s citrónovou šťavou alebo octom.
  6. Akonáhle sú zemiaky hotové, zlejte ich a vložte priamo do misy s bylinkami.
  7. Jemne premiešajte a pokvapkajte olivovým olejom.
  8. Pridajte oregano a soľ a korenie podľa chuti
  9. Podávajte teplé alebo nechajte vychladnúť a podávajte studené.
  10. V oboch prípadoch sú vynikajúce!
Šalát zo zemiakov a byliniek servírovaný v miske s vedľa položenou mištičkou so soľou.
www.oliveandmango.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.