Luxusná bravčová bábika na grile s omáčkou z čučoriedok, medu a kečupu sa stane hitom vašich letných grilovačiek! Akonáhle ju raz skúsite, už nebudete chcieť grilovať žiadne iné mäso.
Čo budete potrebovať
Na omáčku:
- 6 šálok čučoriedok
- ⅔ šálky medu
- ½ šálky kečupu
- 1 stredná paprička jalapeno, zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
- ½ šálky nakrájané šalotky
- 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 lyžičky čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy
- ½ lyžičky sušenej horčice
Na bravčové mäso:
- 900 g bravčovej bábiky, orezané
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Zmiešajte ingrediencie na omáčku v strednom hrnci.
- Priveďte do varu na strednom plameni, znížte teplotu a varte do zhustnutia, asi 45 minút.
- Omáčku rozdeľte do 2 misiek a dajte bokom.
- Predhrejte gril na strednú teplotu.
- Bravčové mäso osoľte a okoreňte.
- Grilujte zo všetkých strán, 10 až 15 minút.
- Potrite polovicou barbecue omáčky a za častého otáčania grilujte ešte asi 10 minút.
- Teplomer vložený do mäsa by mal ukazovať cca 65 stupňov Celzia.
- Odstavte a nechajte 5 minút odpočinúť.
- Nakrájajte na plátky a podávajte so zvyšnou barbecue omáčkou.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na kontaktné elektrické grily . Aké parametre je naozaj nevyhnutné pred ich výberom zvážiť? Vybrali sme pre vás tie najobľúbenejšie výrobky a zhodnotili ich!