Jednoduchý recept na bravčovú krkovicu marinovanú v zmesi cesnaku, cibule, cukru, octu a byliniek, ktorý si obľúbite.
Ingrediencie
- 1,5 kg bravčovej krkovice
- 1 hlavička cesnaku alebo podľa chuti
- 1 malá červená cibuľa alebo podľa chuti
- 1 lyžička cukru
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- 25 ml bieleho vínneho octu alebo čerstvej citrónovej šťavy
- 50 ml olivového oleja
- podľa chuti lístky bazalky a rozmarínu (možno použiť aj sušené verzie) – od každého potrebujete cca 1 lyžičku alebo v prípade sušenej verzie 1/2 lyžičky od každého
Postup
- Nakrájajte bravčovú krkovičku na plátky s hrúbkou asi 2-3 cm.
- Olúpte strúčiky cesnaku a rozdrvte ich.
- Olúpte červenú cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
- Do misy dajte cesnak a cibuľu, pridajte cukor, mleté čierne korenie, soľ, ocot, olivový olej a nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Ingrediencie zmiešajte tak, aby ste získali hladkú pastu.
- Každý bravčový steak potrite z oboch strán vopred pripravenou marinádou.
- Plátky mäsa zakryte alobalom a dajte aspoň na 3 hodiny do chladničky.
- Grilujte bravčové steaky na grile na drevené uhlie podľa chuti (3-5 minút z každej strany).