Grilovaná bravčová krkovica s cesnakom a bylinkami

Grilovaná bravčová krkovica s cesnakom a bylinkami

Jednoduchý recept na bravčovú krkovicu marinovanú v zmesi cesnaku, cibule, cukru, octu a byliniek, ktorý si obľúbite.

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčovej krkovice
  • 1 hlavička cesnaku alebo podľa chuti
  • 1 malá červená cibuľa alebo podľa chuti
  • 1 lyžička cukru
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 25 ml bieleho vínneho octu alebo čerstvej citrónovej šťavy
  • 50 ml olivového oleja
  • podľa chuti lístky bazalky a rozmarínu (možno použiť aj sušené verzie) – od každého potrebujete cca 1 lyžičku alebo v prípade sušenej verzie 1/2 lyžičky od každého

Postup

  1. Nakrájajte bravčovú krkovičku na plátky s hrúbkou asi 2-3 cm.
  2. Olúpte strúčiky cesnaku a rozdrvte ich.
  3. Olúpte červenú cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
  4. Do misy dajte cesnak a cibuľu, pridajte cukor, mleté čierne korenie, soľ, ocot, olivový olej a nakrájanú cibuľu a cesnak.
  5. Ingrediencie zmiešajte tak, aby ste získali hladkú pastu.
  6. Každý bravčový steak potrite z oboch strán vopred pripravenou marinádou.
  7. Plátky mäsa zakryte alobalom a dajte aspoň na 3 hodiny do chladničky.
  8. Grilujte bravčové steaky na grile na drevené uhlie podľa chuti (3-5 minút z každej strany).
Krkovica z bravy marinovaná v zmesi cesnaku, cibule, cukru, octu a byliniek, pripravovaná na grile.
www.homemaderecipesfromscratch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.