Bravčová krkovica sa dá buď opekať, alebo grilovať. Mäso bude zvonku ľahko pripálené a vo vnútri krehké. A omáčka bude dokonale kyslo-sladká, pikantná a slaná. Inými slovami, nemôžete urobiť nič viac, aby tento recept na grilovanú krkovičku z bravčového mäsa bol lepší.
Čo budeme potrebovať
- 70 ml rybej omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 4 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica šťavy z 1 limetky
- 1,5 kg bravčovej krkovice (bôčika alebo plece, nakrájané na kocky)
- 200 g tamarindu (alebo zmesi ryžového cukru a trstinového cukru v pomere 1:1)
- 1 chilli paprička (nakrájaná na tenké plátky)
Postup
- V malej mise zmiešajte rybiu omáčku, sójovú omáčku, 3 lyžice trstinového cukru a limetkovú šťavu.
- Vložte bravčovú krkovičku do marinády a premiešajte, aby sa rovnomerne pokryla.
- Zakryte, dajte do chladničky a nechajte marinovať aspoň cez noc, až 2 dni.
- Tamarind alebo jeho náhradu vložte do malej misky a pridajte 1 lyžicu rybej omáčky a cukor spolu s nakrájanými čili papričkami a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Vyberte krkovicu z marinády a osušte papierovou utierkou.
- Kúsky mäsa grilujte na nepriamom ohni v zakrytom grile, kým mäso nezmäkne a povrch nezuhoľnatí, asi 45 minút.
- Prípadne položte bravčovú krkovicu na alobalom vyložený plech na pečenie, zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C, kým nezmäkne a nezhnedne, asi 45 minút.
- Nechajte 20 minút odpočinúť, potom nakrájajte a podávajte s tamaríndovou omáčkou.
Takto upravené mäso sa skvele hodí do ázijských receptov, ktoré nájdete aj u nás na webe. Pripravte si lahodné rezance Pad Thai , Bun Cha a mnoho ďalších dobrôt!