Grilovaná bravčová krkovica v thajskom štýle

Grilovaná bravčová krkovica v thajskom štýle

Bravčová krkovica sa dá buď opekať, alebo grilovať. Mäso bude zvonku ľahko pripálené a vo vnútri krehké. A omáčka bude dokonale kyslo-sladká, pikantná a slaná. Inými slovami, nemôžete urobiť nič viac, aby tento recept na grilovanú krkovičku z bravčového mäsa bol lepší.

Čo budeme potrebovať

  • 70 ml rybej omáčky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica šťavy z 1 limetky
  • 1,5 kg bravčovej krkovice (bôčika alebo plece, nakrájané na kocky)
  • 200 g tamarindu (alebo zmesi ryžového cukru a trstinového cukru v pomere 1:1)
  • 1 chilli paprička (nakrájaná na tenké plátky)

Postup

  • V malej mise zmiešajte rybiu omáčku, sójovú omáčku, 3 lyžice trstinového cukru a limetkovú šťavu.
  • Vložte bravčovú krkovičku do marinády a premiešajte, aby sa rovnomerne pokryla.
  • Zakryte, dajte do chladničky a nechajte marinovať aspoň cez noc, až 2 dni.
  • Tamarind alebo jeho náhradu vložte do malej misky a pridajte 1 lyžicu rybej omáčky a cukor spolu s nakrájanými čili papričkami a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Vyberte krkovicu z marinády a osušte papierovou utierkou.
  • Kúsky mäsa grilujte na nepriamom ohni v zakrytom grile, kým mäso nezmäkne a povrch nezuhoľnatí, asi 45 minút.
  • Prípadne položte bravčovú krkovicu na alobalom vyložený plech na pečenie, zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C, kým nezmäkne a nezhnedne, asi 45 minút.
  • Nechajte 20 minút odpočinúť, potom nakrájajte a podávajte s tamaríndovou omáčkou.

Takto upravené mäso sa skvele hodí do ázijských receptov, ktoré nájdete aj u nás na webe. Pripravte si lahodné rezance Pad Thai , Bun Cha a mnoho ďalších dobrôt!

Šťavnatá krkovička podávaná s lepkavou ryžou a omáčkou.
Zdroj: cookingwithnart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.