Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa

Pokiaľ ide o cuketu, je to obľúbená zelenina, ktorú často používame napríklad na prípravu zemiakového plameňa, ale dá sa urobiť aj zapečená alebo dokonca v trojobale. Avšak na grile je to naozaj bomba.

Ingrediencie

  • 800 g cukety (asi 4 malé)
  • 4 lyžičky slnečnicového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté korenie štyroch farieb
  • 1 lyžica oregana
  • 160 g kozieho syra
  • 4 polievkové lyžice čerstvej sekanej mäty

Postup

  • Cukety dôkladne umyjeme, pozdĺžne nakrájame na 3 podobne veľké dieliky.
  • Po oboch stranách ich potrieme olejom, osolíme, okoreníme a zasypeme oreganom.
  • Takto pripravené cukety položíme na gril a opečieme z oboch strán, každú zhruba 3 minúty.
  • Kozí syr si rozkrájame na prúžky, rozložíme na grilované cukety a necháme ho roztaviť.
  • Ozdobíme mätou a servírujeme najlepšie so zeleninou, skvelá je napríklad červená paprika.
Grilovane cukety s kozím surom a matou
Zdroj: seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.