Pokiaľ ide o cuketu, je to obľúbená zelenina, ktorú často používame napríklad na prípravu zemiakového plameňa, ale dá sa urobiť aj zapečená alebo dokonca v trojobale. Avšak na grile je to naozaj bomba.
Ingrediencie
- 800 g cukety (asi 4 malé)
- 4 lyžičky slnečnicového oleja
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté korenie štyroch farieb
- 1 lyžica oregana
- 160 g kozieho syra
- 4 polievkové lyžice čerstvej sekanej mäty
Postup
- Cukety dôkladne umyjeme, pozdĺžne nakrájame na 3 podobne veľké dieliky.
- Po oboch stranách ich potrieme olejom, osolíme, okoreníme a zasypeme oreganom.
- Takto pripravené cukety položíme na gril a opečieme z oboch strán, každú zhruba 3 minúty.
- Kozí syr si rozkrájame na prúžky, rozložíme na grilované cukety a necháme ho roztaviť.
- Ozdobíme mätou a servírujeme najlepšie so zeleninou, skvelá je napríklad červená paprika.