Užite si grilovanie s priateľmi a pripravte zase niečo trochu iné.
Chrumkavá zelenina je to pravé!
Vyskúšajte naše recepty na grilovanú cuketu, ktoré potešia všetkých vašich hostí.
Je to rýchle, ľahké a skvele to chutí.
Tak poďme na to!
Naše recepty
Ďalšie tipy na ochutenie grilovanej cukety
- Balsamico: Cuketu marinujte v olivovom oleji, lisovanom cesnaku, balzamikovom octe a tymiane po dobu 30 minút. Dokončite na grile a pred podávaním pokvapkajte trochou balzamikového octu.
- Cesnak a bylinky: Cuketa sa skvele hodí k cesnaku a čerstvým bylinkám. Vzhľadom na to, že sa cesnak môže na grile pripáliť, použite pokojne cesnakový prášok.
- Parmezán: Ugrilujte cukety s olivami, soľou a korením a potom ich tesne pred podávaním posypte čerstvým parmezánom a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Kajunské korenie: Ak chcete niečo pikantné, premiešajte cuketu s olivovým olejom a kajunským korením, než ju pridáte na gril.
- Cesnakové maslo: Jednoducho nasekajte cesnak a rozpustite ho s maslom v hrnci alebo v mikrovlnnej rúre. Keď cuketu zložíte z grilu, pokvapkajte ju cesnakovým maslom.
- Citrón a bylinky: Zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu a vaše obľúbené nasekané čerstvé bylinky. Tesne pred podávaním cuketu pokvapkajte zmesou.
- Steakové korenie: Pred vložením cukety na gril ju posypte steakovým korením.
- Citrónové korenie: Po ugrilovaní cuketu posypte citrónovým korením.
Cuketa je čím ďalej obľúbenejšou plodinou na pestovanie v záhradkách. Čo môže ponúknuť a ako ju spracovať? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o cukete !
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!